Видео: Нема Цонге, али враћа се сјајни ДелПо!

Аргентински тенисер потврдио да је готово после једногодишње паузе пријавио учешће на турнирима у Сиднеју и Аустралијан Опену.

Тенис 07.01.2015 | 20:00
Видео: Нема Цонге, али враћа се сјајни ДелПо!

Хуан Мартин дел Потро ван терена је готово годину дана због проблема са зглобом леве руке, али је време за повратак тенису.
Он је поручио да је пријавио учешће на турнирима у Сиднеју, који стартује 12. јануара, и Аустралијан опену, који почиње недељу дана касније.

"Одлучили смо да путујемо у Сиднеј у Мелбурн. Недостаје ми такмичење и комуникација са вама, навијачима на терену и ван њега и тај осећај превагнуо је у односу на бол који осећам повремено, као и да се најбоље спремим за нову сезону", поручио је Делпо на Фацебооку.

Хуан Мартин дел Потро ван терена је од фебруара прошле године, када је предао меч првог кола на турниру у Дубаију, и тренутно је 135. на АТП листи.

"Не очекујем велике резултате, желим само да се такмичим, да поново будем активан учесник на турнирима скоро годину дана након последњег меча. Тренутно ме не занима ранг листа. Ситуација је сада другачија", додао је Аргентинац.

Дел Потро је већ због операције зглоба био дуго ван терена 2010. године, када је морао на операцију, па зна како је тешко пролазити кроз поериод опоравка.

"Искуство које имам ће ми помоћи овог пута. Слушаћу савете свог лекара Ричарда Бергера. Морам да будем стрпљив", нагласио је Делпо, коме је најбољи пласман у каријери четврто место на АТП листи.

Дел Потро је прошли пут, када је одуствовао са терена, пао на чак 485. место на листи најбољих тенисера, али је после 13 месеци успео да се врати у топ 10.

У ишчекивању повратка Делпа на терен погледајте неке од његових најбољих поена у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар