Video: Nema Conge, ali vraća se sjajni DelPo!

Argentinski teniser potvrdio da je gotovo posle jednogodišnje pauze prijavio učešće na turnirima u Sidneju i Australijan Openu.

Tenis 07.01.2015 | 20:00
Video: Nema Conge, ali vraća se sjajni DelPo!

Huan Martin del Potro van terena je gotovo godinu dana zbog problema sa zglobom leve ruke, ali je vreme za povratak tenisu.
On je poručio da je prijavio učešće na turnirima u Sidneju, koji startuje 12. januara, i Australijan openu, koji počinje nedelju dana kasnije.

"Odlučili smo da putujemo u Sidnej u Melburn. Nedostaje mi takmičenje i komunikacija sa vama, navijačima na terenu i van njega i taj osećaj prevagnuo je u odnosu na bol koji osećam povremeno, kao i da se najbolje spremim za novu sezonu", poručio je Delpo na Facebooku.

Huan Martin del Potro van terena je od februara prošle godine, kada je predao meč prvog kola na turniru u Dubaiju, i trenutno je 135. na ATP listi.

"Ne očekujem velike rezultate, želim samo da se takmičim, da ponovo budem aktivan učesnik na turnirima skoro godinu dana nakon poslednjeg meča. Trenutno me ne zanima rang lista. Situacija je sada drugačija", dodao je Argentinac.

Del Potro je već zbog operacije zgloba bio dugo van terena 2010. godine, kada je morao na operaciju, pa zna kako je teško prolaziti kroz poeriod oporavka.

"Iskustvo koje imam će mi pomoći ovog puta. Slušaću savete svog lekara Ričarda Bergera. Moram da budem strpljiv", naglasio je Delpo, kome je najbolji plasman u karijeri četvrto mesto na ATP listi.

Del Potro je prošli put, kada je odustvovao sa terena, pao na čak 485. mesto na listi najboljih tenisera, ali je posle 13 meseci uspeo da se vrati u top 10.

U iščekivanju povratka Delpa na teren pogledajte neke od njegovih najboljih poena u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar