"Сони“ продао 18,5 милиона конзола „плејстејшен 4“

Јапанска компанија „Сони“ продала је до сада 18,5 милиона конзола „плејстејшен 4“, од којих чак четири милиона током новогодишњих празника, саопштила је та компанија.

Информационе технологије 07.01.2015 | 12:47
"Сони“ продао 18,5 милиона конзола „плејстејшен 4“

„То је изузетан успех за те конзоле“, рекао је председник „Сонија“ Казуо Хираи новинарима уочи отварања годишњег ЦЕС-а, великог међународног сајма електронике у Лас Вегасу (Интернатионал ЦЕС).


„Сони“ је навео да је продаја игрица за ПС4 и даље солидна, са више од 81,8 милиона продатих примерака, док се скоро 11 милиона људи претплатило на онлајн мрежу „плејстејшен плус“, која омогућава приступ преко те конзоле телевизијским програмима, филмовима, музици и другим дигиталним садржајима.

„Плејстејшен 4“, пуштен у продају крајем 2013, у трци је за кориснике с конзолама за видео-игре последње генерације попут „Мајкрософтовог“ Xбоx Оне из 2013. и „Нинтендовог“ Wии У из 2012. године.

Међународни салон електронике ЦЕС (Цонсумер Елецтроницс Схоw) одржава се ове недеље у Лас Вегасу, а на њему ће учествовати водеће компаније и професионалци из света те индустрије.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар