"Soni“ prodao 18,5 miliona konzola „plejstejšen 4“

Japanska kompanija „Soni“ prodala je do sada 18,5 miliona konzola „plejstejšen 4“, od kojih čak četiri miliona tokom novogodišnjih praznika, saopštila je ta kompanija.

Informacione tehnologije 07.01.2015 | 12:47
"Soni“ prodao 18,5 miliona konzola „plejstejšen 4“

„To je izuzetan uspeh za te konzole“, rekao je predsednik „Sonija“ Kazuo Hirai novinarima uoči otvaranja godišnjeg CES-a, velikog međunarodnog sajma elektronike u Las Vegasu (International CES).


„Soni“ je naveo da je prodaja igrica za PS4 i dalje solidna, sa više od 81,8 miliona prodatih primeraka, dok se skoro 11 miliona ljudi pretplatilo na onlajn mrežu „plejstejšen plus“, koja omogućava pristup preko te konzole televizijskim programima, filmovima, muzici i drugim digitalnim sadržajima.

„Plejstejšen 4“, pušten u prodaju krajem 2013, u trci je za korisnike s konzolama za video-igre poslednje generacije poput „Majkrosoftovog“ Xbox One iz 2013. i „Nintendovog“ Wii U iz 2012. godine.

Međunarodni salon elektronike CES (Consumer Electronics Show) održava se ove nedelje u Las Vegasu, a na njemu će učestvovati vodeće kompanije i profesionalci iz sveta te industrije.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar