Дуле: Што сам одвео Бобија у ЦСКА?

Бобан Марјановић прошао је трновит пут до звања МВП играча прве фазе Евролиге.

Кошарка 06.01.2015 | 23:20
Дуле: Што сам одвео Бобија у ЦСКА?

Случај Бобана Марјановића (26) требало би да буде пример третирања нових, талентованих центара, какав је, рецимо, Никола Милутинов (20), рекао је Душко Вујошевић у интервјуу листу "Данас".

Када је лета 2010, после најуспешније сезоне црно-белих у овом веку, одлучио да напусти клуб и преузме ЦСКА, указао је част и велико поверење Бобану Марјановићу, у то време још недорађеном високом играчу Хемофарма.

Међутим, отказ Вујошевићу после само неколико месеци и немогућност Марјановића да одмах помогне великом клубу, утицали су да и он брзо оде, у Жалгирис на позајмицу.

Потом је играо за Нижњи Новгород, таворио на клупи Радничког из Крагујевца, па тек од лета 2012. у Меги почео да се враћа на прави колосек.

"Бобана сам довео у ЦСКА, рачунајући да једном може да буде овакав какав је данас и да ће клуб имати стрпљења да сачека то време, и за њега и за мене. Није се тако десило", присећа се Душко Вујошевић.

Он сматра да је центар Црвене звезде Телеком сада "сазрео" и да његова развојна путања треба да послужи као поука.

"Сви желе корист одмах, али то није могуће. Марјановић је сада дошао до свог даха и више није неко анониман, већ респектабилан играч који решава утакмице".

"Центрима треба дуже да сазру и Бобан по томе треба да буде пример када су у питању неки други играчи, као што је Милутинов", рекао је Вујошевић у празничном издању "Данаса".

Коментари / 0

Оставите коментар