Dule: Što sam odveo Bobija u CSKA?

Boban Marjanović prošao je trnovit put do zvanja MVP igrača prve faze Evrolige.

Košarka 06.01.2015 | 23:20
Dule: Što sam odveo Bobija u CSKA?

Slučaj Bobana Marjanovića (26) trebalo bi da bude primer tretiranja novih, talentovanih centara, kakav je, recimo, Nikola Milutinov (20), rekao je Duško Vujošević u intervjuu listu "Danas".

Kada je leta 2010, posle najuspešnije sezone crno-belih u ovom veku, odlučio da napusti klub i preuzme CSKA, ukazao je čast i veliko poverenje Bobanu Marjanoviću, u to vreme još nedorađenom visokom igraču Hemofarma.

Međutim, otkaz Vujoševiću posle samo nekoliko meseci i nemogućnost Marjanovića da odmah pomogne velikom klubu, uticali su da i on brzo ode, u Žalgiris na pozajmicu.

Potom je igrao za Nižnji Novgorod, tavorio na klupi Radničkog iz Kragujevca, pa tek od leta 2012. u Megi počeo da se vraća na pravi kolosek.

"Bobana sam doveo u CSKA, računajući da jednom može da bude ovakav kakav je danas i da će klub imati strpljenja da sačeka to vreme, i za njega i za mene. Nije se tako desilo", priseća se Duško Vujošević.

On smatra da je centar Crvene zvezde Telekom sada "sazreo" i da njegova razvojna putanja treba da posluži kao pouka.

"Svi žele korist odmah, ali to nije moguće. Marjanović je sada došao do svog daha i više nije neko anoniman, već respektabilan igrač koji rešava utakmice".

"Centrima treba duže da sazru i Boban po tome treba da bude primer kada su u pitanju neki drugi igrači, kao što je Milutinov", rekao je Vujošević u prazničnom izdanju "Danasa".

Komentari / 0

Ostavite komentar