Шта ће Партизан на љето, с каквим тимом?!

Нимало лак посао за Тумбаковића и Ћирића који већ сад морају да мисле и за јун 2016. кад уговори истичу чак дванаесторици играча!

Фудбал 02.01.2015 | 21:40
Шта ће Партизан на љето, с каквим тимом?!

Правимо тим на дуге стазе!

Како ко седне у фотељу спортског директора Партизана, обавезно посегне за крилатицом која у пракси, најчешће, добија обрисе немогуће мисије. Отуда се и тек устоличени двојац у спортском сектору црно-белих Љубиша Тумбаковић - Драган Ћирић суочава са проблемом који је произвела бивша управа, да већ на лето остане без седморице играча из кадра који је играо јесенас.

Нимало наивна позиција, с обзиром да је Хумску ове зиме као слободан фудбалер већ напустио штопер Војислав Станковић, а да од 1. јануара дозволу за преговоре за заинтересованим купцима имају нападач Данко Лазовић, везисти Данило Пантић и Саша Марковић, леви бек Владимир Волков и голман Живко Живковић, док ће дугогодишњи капитен Саша Илић вероватно у пензију, иако је годинама одлаже... Посао новом потпредседнику и директору додатно отежава чињеница да сви могу да иду без обештећења, што значи да ће, уколико не напусте Топчидерско брдо сада, на лето оставити клуб и без зараде. А то је чињеница коју менаџери и заинтересовани послодавци увек вешто користе као желе да „спусте“ цену.

То, међутим, није највећа невоља за црно-беле. Далеко је важније да ове зиме клуб „веже“ будуће новајлије дугодишњим уговорима и исто учини да децом које планира да прекомандује из омладинске школе, како не би дошао у позицију да изгуби још неког талентованог грача као, на пример, Данила Пантића, који већ сад може да договори трансфер или да сачека јун па да преко границе крене без обештећења. А првобитно је било планирано да Партизан његов трансфер уновчи у виду неколико милиона евра. Зато, кључне потезе које би Тумбаковић и Ћирић могли да повуку ове зиме јесте и продужетак уговора са неким од момака који су носиоци игре, а уговори им истичу у јуну 2016.

На тој листи налазе се Милан Лукач, Бранко Илић, Никола Нинковић, Андрија Живковић (иако му уговор важи до лета 2016. он је већ продат једној менаџерској агенцији и сигурно одлази до краја сезоне), Предраг Лука, Ненад Маринковић и Немања Којић, талентовани 18-годишњак Саша Лукић, као и играчи на позајмицама (Стефан Ашковски, Бранко Пауљевић, Елиомар Силва, Филип Кнежевић, Стефан Савић) док је ситуација са Николом Дринчићем, Петром Грбићем и Милошем Остојићем за нијансу повољнија, јер су слободни „тек“ у децембру 2016.

Најдуже уговоре у постојећем кадру имају Лазар Ћирковић, Миладин Стевановић, Иван Петровић (јун 2018), а уколико се буде радило плански, како прижељкују нови руководиоци на челу са председником Зораном Поповићем, Партизанов дрес у сезони 2016/2017 могли би и даље да носе још Мирослав Вулићевић, Немања Петровић, Дарко Брашанац, али и нападачи Петар Шкулетић, Исмаил Беко Фофана и Иван Шапоњић (уговори трају до јуна 2017).

Само, да ли је то оствариво?

Коментари / 0

Оставите коментар