Šta će Partizan na ljeto, s kakvim timom?!

Nimalo lak posao za Tumbakovića i Ćirića koji već sad moraju da misle i za jun 2016. kad ugovori ističu čak dvanaestorici igrača!

Fudbal 02.01.2015 | 21:40
Šta će Partizan na ljeto, s kakvim timom?!

Pravimo tim na duge staze!

Kako ko sedne u fotelju sportskog direktora Partizana, obavezno posegne za krilaticom koja u praksi, najčešće, dobija obrise nemoguće misije. Otuda se i tek ustoličeni dvojac u sportskom sektoru crno-belih Ljubiša Tumbaković - Dragan Ćirić suočava sa problemom koji je proizvela bivša uprava, da već na leto ostane bez sedmorice igrača iz kadra koji je igrao jesenas.

Nimalo naivna pozicija, s obzirom da je Humsku ove zime kao slobodan fudbaler već napustio štoper Vojislav Stanković, a da od 1. januara dozvolu za pregovore za zainteresovanim kupcima imaju napadač Danko Lazović, vezisti Danilo Pantić i Saša Marković, levi bek Vladimir Volkov i golman Živko Živković, dok će dugogodišnji kapiten Saša Ilić verovatno u penziju, iako je godinama odlaže... Posao novom potpredsedniku i direktoru dodatno otežava činjenica da svi mogu da idu bez obeštećenja, što znači da će, ukoliko ne napuste Topčidersko brdo sada, na leto ostaviti klub i bez zarade. A to je činjenica koju menadžeri i zainteresovani poslodavci uvek vešto koriste kao žele da „spuste“ cenu.

To, međutim, nije najveća nevolja za crno-bele. Daleko je važnije da ove zime klub „veže“ buduće novajlije dugodišnjim ugovorima i isto učini da decom koje planira da prekomanduje iz omladinske škole, kako ne bi došao u poziciju da izgubi još nekog talentovanog grača kao, na primer, Danila Pantića, koji već sad može da dogovori transfer ili da sačeka jun pa da preko granice krene bez obeštećenja. A prvobitno je bilo planirano da Partizan njegov transfer unovči u vidu nekoliko miliona evra. Zato, ključne poteze koje bi Tumbaković i Ćirić mogli da povuku ove zime jeste i produžetak ugovora sa nekim od momaka koji su nosioci igre, a ugovori im ističu u junu 2016.

Na toj listi nalaze se Milan Lukač, Branko Ilić, Nikola Ninković, Andrija Živković (iako mu ugovor važi do leta 2016. on je već prodat jednoj menadžerskoj agenciji i sigurno odlazi do kraja sezone), Predrag Luka, Nenad Marinković i Nemanja Kojić, talentovani 18-godišnjak Saša Lukić, kao i igrači na pozajmicama (Stefan Aškovski, Branko Pauljević, Eliomar Silva, Filip Knežević, Stefan Savić) dok je situacija sa Nikolom Drinčićem, Petrom Grbićem i Milošem Ostojićem za nijansu povoljnija, jer su slobodni „tek“ u decembru 2016.

Najduže ugovore u postojećem kadru imaju Lazar Ćirković, Miladin Stevanović, Ivan Petrović (jun 2018), a ukoliko se bude radilo planski, kako priželjkuju novi rukovodioci na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem, Partizanov dres u sezoni 2016/2017 mogli bi i dalje da nose još Miroslav Vulićević, Nemanja Petrović, Darko Brašanac, ali i napadači Petar Škuletić, Ismail Beko Fofana i Ivan Šaponjić (ugovori traju do juna 2017).

Samo, da li je to ostvarivo?

Komentari / 0

Ostavite komentar