Најбоље игрице у 2014.години

Осврт на прошлу годину што се тиче избацивања видео-игара нимало није лаган посао. Највише због тога што је 2014. била фантастична за обожаваоце игара свих жанрова.

Информационе технологије 02.01.2015 | 19:15
Најбоље игрице у 2014.години

„Нинтендо“ је избацио две сјајне игре Супер Смасх Брос. и Марио Карт 8 за своју конзолу Wии У. Минималистичке апликације попут Тхреес и Монумент Валлеy забављале су људе на мобилним телефонима.

Ове године појавиле су се и нове франшизе попут Дестинy, Сунсет Овердриве, Титанфалл, Wатцх Догс и Миддле Еартх: Схадоw оф Мордор. Осим тога, добре, старе игре као што су Драгон Аге, Фар Црy, Цалл оф Дутy, Диабло добиле су узбудљиве и фантастичне наставке.

Фар Црy 4 - Једна од, сада већ култних, пуцачина ове године добила је још један наставак, који у потпуности искоришћава снагу нових конзола. Сјајна графика, одлично замишљена прича, напета акција. Четврта инсталација Фар Црy оправдава двогодишње чекање од прошлог дела.Акција је изузетно сложена. Можете да бирате да ли ћете неке задатке пажљиво да радите да вас непријатељи не опазе и да стражаре убијате тихо, али ако вас спазе све се врло брзо отима контроли и претвара у хаос.

Поље на ком графика посебно долази до изражаја је изглед измишљене земље Кират, кроз коју често одлутате гледајући околину и пејсаже.

Диабло 3: Ултимате Евил Едитион - „Близард“, који има скоро савршену историју избацивања хит наслова, важи за компанију која дуго након избацивања игре избацује закрпе и многа унапређења. Диабло 3 је када је изашао наишао на изузетно добро критике, постао најбрже продавана игра са више од 3,5 милиона копија купљених у првих 24 сата.

Ипак, после неког времена одушевљење је спласло, а недостаци испливали. После многих мањих закрпа, „Близард“ је испунио своју најаву да ће укинути аукцијску кућу, велику компоненту игре која је дозвољавала играчима да продају и купују за прави новац.Осим тога, потпуно је промењен систем проналажења ствари, који је главна ствар и најбитнија особина која играче тера да Диабло изнова и изнова играју.

Убрзо је избачен наставак - Реапер оф Соулс, са потпуно новим поглављем приче. Сада је, две године након изласка, Диабло 3 коначно излечен од недостатака и побољшан тако да и играчи на конзолама могу да уживају у његовом садржају.

Титанфалл - Једно од највећих изненађења ове године је Титанфалл, која је одушевила обожаваоце пуцачина. Са веома инвентивним дизајном и веома оригиналном акцијом и разним могућностима у борби, Титанфалл је свакако обезбедио место у најбољим насловима ове године.Све је могуће. Трчање по зидовима, скокови као у Црасх Бандицоот, невидљивост, заустављање метака у лету, вожња огромних робота који падају са неба.

Иако све ово може да звучи помало хаотично, а на екрану то свакако и изгледа, сваки загрижени гејмер има само речи хвале за овај наслов. Најважније од свега, ТитанФалл није проста копија успешних франшиза само са другим насловом, већ игра која доноси новитете и помера границе у жанру пуцачина.

Дарк Соулс 2 - Наставак легендарне игре оправдао је очекивања. Прича је опет веома сложена и добро смишљена, атмосфера мрачна и тужна. Тајне су добро скривене и само пажљивим праћењем приче можете да напредујете. Доста зависи и од случајних сусрета, а ваши избори су кључни у томе који ћете пут изабрати.

Борба је и даље веома озбиљан елемент и захтева од играча пажљиво контролисање лика, избегавање удараца и добро позиционирање. Неке зоне и даље имају изузетно јаке непријатеље, који могу да вас убију, ако нисте пажљиви, у само неколико секунди и покажу вам да сте увек близу смрти.

Драгон Аге: Инqуиситион - Дуго очекиван од стране милиона верних играча, наставак је дочекан изузетно добро. Невероватно велики свет и регије у њему, прича која може раме уз раме да стоји са неким романима, сјајне борбе, одличне емотивне интеракције са другим ликовима у игри - све је то допринело да је многи часописи прогласе игром године.


Имагинарни свет није само велик, већ предиван. Регије су препуне задатака, непријатеља и дивних пејсажа. Интеракција са другим ликовима и покушаји да им се емотивно приближите су озбиљно смишљени и потребно је уложити много труда у тај аспект.Игра на коју ћете потрошити десетине сати играња, и након којих ћете желети да све то поново урадите, али на другачији начин, свакако заслужује место међу најбољима ове године.

Цивилизатион: Беyонд Еартх - Сваке године када нова Цивилизација изађе може се сматрати добром гејмерском годином. Систем градње, планирања, развоја технологија и културе у новом наставку задржао је доста од претходних делова, али је убачен велики број новина и измена.

Популарна потезна стратегија преселила се у свемир, а другачије окружење захтева одговоре на нове изазове. Афинитети, који одређују правац и начин напретка, промењено научно стабло, убацивање елемента здравља нације, од којег утиче брзина раста градова, принос енергије и технолошки развој.

Добар вођа мора да изабере добру равотежу између индустријске и географске експанзије, истовремено пазећи на социјалну у културну добробит народа. Моралне дилеме су такође по среди. Да ли бити пацифиста и не дирати домаће облике живота или насилно прилагођавати нову планету.

Цивилизатион: Беyонд Еартх је по старом, опробаном рецепту донела многе новине и промене, развијајући се даље и остављајући доста простора за неке будуће инсталације.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

03.01.2015 17:26

ПО МЕНИ СУ НАЈ ПРЕНОС НСРС.

ОДГОВОРИТЕ