Najbolje igrice u 2014.godini

Osvrt na prošlu godinu što se tiče izbacivanja video-igara nimalo nije lagan posao. Najviše zbog toga što je 2014. bila fantastična za obožavaoce igara svih žanrova.

Informacione tehnologije 02.01.2015 | 19:15
Najbolje igrice u 2014.godini

„Nintendo“ je izbacio dve sjajne igre Super Smash Bros. i Mario Kart 8 za svoju konzolu Wii U. Minimalističke aplikacije poput Threes i Monument Valley zabavljale su ljude na mobilnim telefonima.

Ove godine pojavile su se i nove franšize poput Destiny, Sunset Overdrive, Titanfall, Watch Dogs i Middle Earth: Shadow of Mordor. Osim toga, dobre, stare igre kao što su Dragon Age, Far Cry, Call of Duty, Diablo dobile su uzbudljive i fantastične nastavke.

Far Cry 4 - Jedna od, sada već kultnih, pucačina ove godine dobila je još jedan nastavak, koji u potpunosti iskorišćava snagu novih konzola. Sjajna grafika, odlično zamišljena priča, napeta akcija. Četvrta instalacija Far Cry opravdava dvogodišnje čekanje od prošlog dela.Akcija je izuzetno složena. Možete da birate da li ćete neke zadatke pažljivo da radite da vas neprijatelji ne opaze i da stražare ubijate tiho, ali ako vas spaze sve se vrlo brzo otima kontroli i pretvara u haos.

Polje na kom grafika posebno dolazi do izražaja je izgled izmišljene zemlje Kirat, kroz koju često odlutate gledajući okolinu i pejsaže.

Diablo 3: Ultimate Evil Edition - „Blizard“, koji ima skoro savršenu istoriju izbacivanja hit naslova, važi za kompaniju koja dugo nakon izbacivanja igre izbacuje zakrpe i mnoga unapređenja. Diablo 3 je kada je izašao naišao na izuzetno dobro kritike, postao najbrže prodavana igra sa više od 3,5 miliona kopija kupljenih u prvih 24 sata.

Ipak, posle nekog vremena oduševljenje je splaslo, a nedostaci isplivali. Posle mnogih manjih zakrpa, „Blizard“ je ispunio svoju najavu da će ukinuti aukcijsku kuću, veliku komponentu igre koja je dozvoljavala igračima da prodaju i kupuju za pravi novac.Osim toga, potpuno je promenjen sistem pronalaženja stvari, koji je glavna stvar i najbitnija osobina koja igrače tera da Diablo iznova i iznova igraju.

Ubrzo je izbačen nastavak - Reaper of Souls, sa potpuno novim poglavljem priče. Sada je, dve godine nakon izlaska, Diablo 3 konačno izlečen od nedostataka i poboljšan tako da i igrači na konzolama mogu da uživaju u njegovom sadržaju.

Titanfall - Jedno od najvećih iznenađenja ove godine je Titanfall, koja je oduševila obožavaoce pucačina. Sa veoma inventivnim dizajnom i veoma originalnom akcijom i raznim mogućnostima u borbi, Titanfall je svakako obezbedio mesto u najboljim naslovima ove godine.Sve je moguće. Trčanje po zidovima, skokovi kao u Crash Bandicoot, nevidljivost, zaustavljanje metaka u letu, vožnja ogromnih robota koji padaju sa neba.

Iako sve ovo može da zvuči pomalo haotično, a na ekranu to svakako i izgleda, svaki zagriženi gejmer ima samo reči hvale za ovaj naslov. Najvažnije od svega, TitanFall nije prosta kopija uspešnih franšiza samo sa drugim naslovom, već igra koja donosi novitete i pomera granice u žanru pucačina.

Dark Souls 2 - Nastavak legendarne igre opravdao je očekivanja. Priča je opet veoma složena i dobro smišljena, atmosfera mračna i tužna. Tajne su dobro skrivene i samo pažljivim praćenjem priče možete da napredujete. Dosta zavisi i od slučajnih susreta, a vaši izbori su ključni u tome koji ćete put izabrati.

Borba je i dalje veoma ozbiljan element i zahteva od igrača pažljivo kontrolisanje lika, izbegavanje udaraca i dobro pozicioniranje. Neke zone i dalje imaju izuzetno jake neprijatelje, koji mogu da vas ubiju, ako niste pažljivi, u samo nekoliko sekundi i pokažu vam da ste uvek blizu smrti.

Dragon Age: Inquisition - Dugo očekivan od strane miliona vernih igrača, nastavak je dočekan izuzetno dobro. Neverovatno veliki svet i regije u njemu, priča koja može rame uz rame da stoji sa nekim romanima, sjajne borbe, odlične emotivne interakcije sa drugim likovima u igri - sve je to doprinelo da je mnogi časopisi proglase igrom godine.


Imaginarni svet nije samo velik, već predivan. Regije su prepune zadataka, neprijatelja i divnih pejsaža. Interakcija sa drugim likovima i pokušaji da im se emotivno približite su ozbiljno smišljeni i potrebno je uložiti mnogo truda u taj aspekt.Igra na koju ćete potrošiti desetine sati igranja, i nakon kojih ćete želeti da sve to ponovo uradite, ali na drugačiji način, svakako zaslužuje mesto među najboljima ove godine.

Civilization: Beyond Earth - Svake godine kada nova Civilizacija izađe može se smatrati dobrom gejmerskom godinom. Sistem gradnje, planiranja, razvoja tehnologija i kulture u novom nastavku zadržao je dosta od prethodnih delova, ali je ubačen veliki broj novina i izmena.

Popularna potezna strategija preselila se u svemir, a drugačije okruženje zahteva odgovore na nove izazove. Afiniteti, koji određuju pravac i način napretka, promenjeno naučno stablo, ubacivanje elementa zdravlja nacije, od kojeg utiče brzina rasta gradova, prinos energije i tehnološki razvoj.

Dobar vođa mora da izabere dobru ravotežu između industrijske i geografske ekspanzije, istovremeno pazeći na socijalnu u kulturnu dobrobit naroda. Moralne dileme su takođe po sredi. Da li biti pacifista i ne dirati domaće oblike života ili nasilno prilagođavati novu planetu.

Civilization: Beyond Earth je po starom, oprobanom receptu donela mnoge novine i promene, razvijajući se dalje i ostavljajući dosta prostora za neke buduće instalacije.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

03.01.2015 17:26

PO MENI SU NAJ PRENOS NSRS.

ODGOVORITE