Прославила 95. рођендан у кафани

Једна од најстаријих Панчевки, Милица Мишић одлучила је да свој 95. рођендан прослави у кафани. На журку су дошли сви позвани гости, а било их је око 30.

Србија 31.12.2014 | 18:33
Прославила 95. рођендан у кафани

Милица Мица Мишић за 95. рођендан имала је само једну жељу, да га прослави у кафани у друштву пријатеља и најближе родбине. То је било изненађење за све, па и њеног сина јединца Јована који живи и ради у Букурешту.

"Дошао сам да је посетим пре две недеље и кажем јој како не би смо желели много да је замарамо и да смо мислили само да свратимо и да јој честитамо рођендан, а она ми каже како је и она нешто размишљала како не би требали уопште да долазимо код ње у стан, јер јој је мало напорно да после нас све чисти и да би било најбоље да све направимо у кафани. Ето то је моја мајка Мица", каже Јован.

Слављеница је била веома расположена на свом рођендану.

"Пресрећна сам кад сам у друштву свог сина, унучића и бројних пријатеља. То ми је највећа уживанција и кад сам са њима не осећам старост и нисам болесна", каже Милица.

Бака Милица живи сама, али у свом телефонском именику има 18 добрих пријатеља са којима се сваког дана чује, дружи и који је веома уважавају. Један од њих је и Миливоје Дурковић.

"Када ме позвала на рођендан нисам могао да верујем да жели овакву прославу, али одмах сам пристао као и сви други и ево нас ту да сви заједно увеличамо овај дан", каже Дурковић.

Рецепт за дугу старост не постоји, али бака Милица сматра да је дочекала ове године захваљујући складном животу и оптимизму који је никада није напуштао.

"Имала сам врло лепо детињство, јако добре родитеље. Живели смо сложно и иако је било и много потешкоћа у души сам оптимиста", каже бака Милица.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јелена

01.01.2015 11:04

Е па бако Милице нек ти је сретан родјендан,и ако Бог да да дозивис и 100-ти.

ОДГОВОРИТЕ