Остала без посла јер нема диплому

Откако је пре неколико година постала извршна директорка компаније Yахоо Мариса Мејер је под лупом јавности.

Забава 23.12.2014 | 09:21
Остала без посла јер нема диплому

Када је 2012. године дошла на позицију извршне директорке имала је задатак да компанију Yахоо дигне на ноге. За само две године Мариса је ступила у контакт са свима – од познатих новинара, славних звезда до челника водећих светских компанија како би освежила досадашњи начин рада.

Будући да је холивудска глумица Гвинет Палтроу ауторка најпродаванијег кувара и води успешан блог Гооп, челници компаније су били заинтересовани да она уређује рубрику Yахоо Фоод. Ипак, Мајерова је одустала од ове идеје када је видела да Гвинет нема универзитетску диплому.

Како блиски извори наводе, Мајерова има навику да своје колеге испитује који су колеџ похађали. Високо образовање јој је јако важно због чега јој се није допала чињеница да неко ко нема диплому уређује једну од најчитанијих рубрика на сајту.

Иначе, чини се да Мејерова зна шта ради будући да је делимично успела да врати компанију на прави пут, па се сада већ поштено такмиче у конкуренцији с великом четворком интернет бизниса – Еплом, Гуглом, Фејсбуком и Амазоном.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар