Ostala bez posla jer nema diplomu

Otkako je pre nekoliko godina postala izvršna direktorka kompanije Yahoo Marisa Mejer je pod lupom javnosti.

Zabava 23.12.2014 | 09:21
Ostala bez posla jer nema diplomu

Kada je 2012. godine došla na poziciju izvršne direktorke imala je zadatak da kompaniju Yahoo digne na noge. Za samo dve godine Marisa je stupila u kontakt sa svima – od poznatih novinara, slavnih zvezda do čelnika vodećih svetskih kompanija kako bi osvežila dosadašnji način rada.

Budući da je holivudska glumica Gvinet Paltrou autorka najprodavanijeg kuvara i vodi uspešan blog Goop, čelnici kompanije su bili zainteresovani da ona uređuje rubriku Yahoo Food. Ipak, Majerova je odustala od ove ideje kada je videla da Gvinet nema univerzitetsku diplomu.

Kako bliski izvori navode, Majerova ima naviku da svoje kolege ispituje koji su koledž pohađali. Visoko obrazovanje joj je jako važno zbog čega joj se nije dopala činjenica da neko ko nema diplomu uređuje jednu od najčitanijih rubrika na sajtu.

Inače, čini se da Mejerova zna šta radi budući da je delimično uspela da vrati kompaniju na pravi put, pa se sada već pošteno takmiče u konkurenciji s velikom četvorkom internet biznisa – Eplom, Guglom, Fejsbukom i Amazonom.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar