АБА: ''Ђетићи'' јачи од ''Гробара''!

Будућност у Пиониру водила од првог до последњег минута и заслужено победила. Партизанови ветерани бурно реаговали на одлуке арбитара, публика скандирала против Јадранске лиге...

Кошарка 22.12.2014 | 14:00
АБА: ''Ђетићи'' јачи од ''Гробара''!

Будућност је у другој овосезонској посети Београду забележила сигурну победу и са скором 11-2 се учврстила на позицији број два, иза још непоражене Црвене звезде Телеком.

Партизан је овај дерби меч дочекао под императивом, знајући шта му је чинити да би се вратио у борбу за прве четири позиције и пласман у плеј-оф, али на паркету је морао да пружи много више.

Црно-бели су поразом 61:72 (16:19, 10:20, 14:8, 21:25) доспели на деобу шестог до десетог места, а после другог узастопног пораза поново су на мање од 50 одсто успешности у АБА лиги (6-7)!

У следећем колу, већ у уторак, дочекаће Солнок (опет без суспендованог тренера Вујошевића), а онда у суботу гостују у Новом Месту, екипи Крке која је победом над Олимпијом оживела своје амбиције.

Српски шампион против Подгоричана је био ослабљен и неиграњем Еда Мурића и Ђорђа Гагића, који још није санирао дисторзију скочног зглоба, са гостовања у Задру минулог викенда.

Будућност је кључни део посла обавила увођењем утакмице у спорији ритам и релативно добром контролом дефанзивног скока.

Партизан јесте ухватио 17 лопти под противничким кошем, али му то ништа није вредело у комбинацији са 35 одсто погодака за два поена и 22 одсто у шуту за три поена (4/18).

Гости су кошем Витковца у 16. минуту завршили серију од 4:18 и после хватања прикључка од стране домаћих крајем прве деонице, стекли 15 поена предности (20:35).

Црно-бели су генерално били немоћни у фази напада, али су ипак успели да запрете у финишу треће и почетком четврте четвртине, када су агресивном одбраном и лаким кошевима из контри смањили на седам, шест, па и пет поена, тројком Михајла Андрића у 34. минуту - 49:54.

Будућност је у тим тренуцима имала смирене Џеј Ар Рејнолдса и Суада Шеховића, који су узвраћали важним кошевима, а како се меч ближио крају, расла је и нервоза у редовима црно-белих.

Стриктно чувани, али и недовољно спремни Саша Павловић је незадовољство судијским критеријумом искалио на Рејнолдсу, кога је у једном продору са обе руке ударио по глави, чиме је потпуно оправдано зарадио неспортски фаул и омогућио гостима да убаце четири лака поена, за 49:61.

Фрустрација на паркету и на трибинама кулминирала је три минута пре краја, после петог прекршаја Драгана Милосављевића, учинило се због "чисте" лопте избијене из руку Дарка Планинића.

Публика се обрушила на судије, скочио је и тренер Велимир Гашић и добио техничку, а са трибина су се после много година чула увредљива скандирања Јадранској лиги, из времена када је Партизан, као последњи српски тим, под притиском челника Евролиге ступио у регионално такмичење.

Будућност је ту ситуацију капитализовала кроз нова четири поена и вођством од 54:67 ставила до знања да је прича за вечерас завршена...

РЕЗУЛТАТИ 13. КОЛА:

Цедевита - Солнок 74:73
Партизан - Будућност 61:72

у понедељак:

МЗТ Скопље - Црвена звезда Телеком 20.30

одиграно у суботу:

Игокеа - Мега Лекс 70:63
Левски - Цибона 64:74
Крка - Олимпија 71:54
Металац - Задар 87:93 (77:77)

ТАБЕЛА: Звезда 12-0, Будућност 11-2, Цедевита 9-4, Олимпија 8-5, Цибона 7-6, Крка 6-7, Партизан 6-7, Мега 6-7, Задар 6-7, Солнок 6-7, МЗТ 4-8, Игокеа 4-9, Металац 4-9, Левски 1-12.

Коментари / 0

Оставите коментар