ABA: ''Đetići'' jači od ''Grobara''!

Budućnost u Pioniru vodila od prvog do poslednjeg minuta i zasluženo pobedila. Partizanovi veterani burno reagovali na odluke arbitara, publika skandirala protiv Jadranske lige...

Košarka 22.12.2014 | 14:00
ABA: ''Đetići'' jači od ''Grobara''!

Budućnost je u drugoj ovosezonskoj poseti Beogradu zabeležila sigurnu pobedu i sa skorom 11-2 se učvrstila na poziciji broj dva, iza još neporažene Crvene zvezde Telekom.

Partizan je ovaj derbi meč dočekao pod imperativom, znajući šta mu je činiti da bi se vratio u borbu za prve četiri pozicije i plasman u plej-of, ali na parketu je morao da pruži mnogo više.

Crno-beli su porazom 61:72 (16:19, 10:20, 14:8, 21:25) dospeli na deobu šestog do desetog mesta, a posle drugog uzastopnog poraza ponovo su na manje od 50 odsto uspešnosti u ABA ligi (6-7)!

U sledećem kolu, već u utorak, dočekaće Solnok (opet bez suspendovanog trenera Vujoševića), a onda u subotu gostuju u Novom Mestu, ekipi Krke koja je pobedom nad Olimpijom oživela svoje ambicije.

Srpski šampion protiv Podgoričana je bio oslabljen i neigranjem Eda Murića i Đorđa Gagića, koji još nije sanirao distorziju skočnog zgloba, sa gostovanja u Zadru minulog vikenda.

Budućnost je ključni deo posla obavila uvođenjem utakmice u sporiji ritam i relativno dobrom kontrolom defanzivnog skoka.

Partizan jeste uhvatio 17 lopti pod protivničkim košem, ali mu to ništa nije vredelo u kombinaciji sa 35 odsto pogodaka za dva poena i 22 odsto u šutu za tri poena (4/18).

Gosti su košem Vitkovca u 16. minutu završili seriju od 4:18 i posle hvatanja priključka od strane domaćih krajem prve deonice, stekli 15 poena prednosti (20:35).

Crno-beli su generalno bili nemoćni u fazi napada, ali su ipak uspeli da zaprete u finišu treće i početkom četvrte četvrtine, kada su agresivnom odbranom i lakim koševima iz kontri smanjili na sedam, šest, pa i pet poena, trojkom Mihajla Andrića u 34. minutu - 49:54.

Budućnost je u tim trenucima imala smirene Džej Ar Rejnoldsa i Suada Šehovića, koji su uzvraćali važnim koševima, a kako se meč bližio kraju, rasla je i nervoza u redovima crno-belih.

Striktno čuvani, ali i nedovoljno spremni Saša Pavlović je nezadovoljstvo sudijskim kriterijumom iskalio na Rejnoldsu, koga je u jednom prodoru sa obe ruke udario po glavi, čime je potpuno opravdano zaradio nesportski faul i omogućio gostima da ubace četiri laka poena, za 49:61.

Frustracija na parketu i na tribinama kulminirala je tri minuta pre kraja, posle petog prekršaja Dragana Milosavljevića, učinilo se zbog "čiste" lopte izbijene iz ruku Darka Planinića.

Publika se obrušila na sudije, skočio je i trener Velimir Gašić i dobio tehničku, a sa tribina su se posle mnogo godina čula uvredljiva skandiranja Jadranskoj ligi, iz vremena kada je Partizan, kao poslednji srpski tim, pod pritiskom čelnika Evrolige stupio u regionalno takmičenje.

Budućnost je tu situaciju kapitalizovala kroz nova četiri poena i vođstvom od 54:67 stavila do znanja da je priča za večeras završena...

REZULTATI 13. KOLA:

Cedevita - Solnok 74:73
Partizan - Budućnost 61:72

u ponedeljak:

MZT Skoplje - Crvena zvezda Telekom 20.30

odigrano u subotu:

Igokea - Mega Leks 70:63
Levski - Cibona 64:74
Krka - Olimpija 71:54
Metalac - Zadar 87:93 (77:77)

TABELA: Zvezda 12-0, Budućnost 11-2, Cedevita 9-4, Olimpija 8-5, Cibona 7-6, Krka 6-7, Partizan 6-7, Mega 6-7, Zadar 6-7, Solnok 6-7, MZT 4-8, Igokea 4-9, Metalac 4-9, Levski 1-12.

Komentari / 0

Ostavite komentar