Шта Вам треба да заспите као беба?

Ако имате проблема са сном, често се будите, не спавате чврсто и желите тај проблем, барем донекле, ријешити природним путем, онда вам ове здраве намирнице могу бити од помоћи, у комбинацији или посебно.

Здравље 19.12.2014 | 12:41
Шта Вам треба да заспите као беба?

90 минута прије спавања од њих направите пар лаганих залогаја, не јачих од 150-200 калорија и тијелу ћете помоћи да се што прије опусти.

Банана

Заслужено је на првом мјесту. Ако постоји нека строго природна намирница која може бити алтернатива таблетама за спавање, онда би то била банана. Магнезијум којег садржи опустит ће мишиће и тако умирити тијело.

Чаша топлог млијека

Ок, ово сви знамо! Домаће здраво млијеко садржи триптофан, амино киселину која умирује и садржи калцијум који мозгу помаже да користи триптофан. Осим тога, психолози су закључили да сама појава чаше топлог млијека дјелује умирујуће на нашу психу.

Мед

Боље од чаше топлог млијека пред спавањем је чаша топлог млијека са кашичицом меда. Превише шећера ће разбудити и узнемирити, али сасвим мало глукозе јавиће вашем мозгу да искључи орексин, неуро преносник који је одговоран за будност током дана.

Печени кромпир

Један мали печени кромпир неће преоптеретити пробавни систем, ако га узмете најмање сат и пол прије спавања, а помоћи ће вам да боље заспите. Састојци у овој намирници отклониће киселине које ометају триптофан, амино киселину која умирује, да дјелује.

Бадеми

Само шака бадема сат до сат и пол прије спавања довољна је за миран сан. И бадеми садрже два релаксирајућа елемента о којима овдје говоримо – магнезијум и триптофан.

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар