ЕЛ: Звезду побједа води на Галату, а пораз на...?

Кошаркашима Црвене звезде остао је још један меч да заврше такмичење у групној фази Евролиге, карту за Топ 16 обезбедили су два кола пре краја, али ће меч са Лаборал Кућом у петак (19 часова) дати одговор на питање ко ће заузети друго место у групи Д, а ко треће и кога ће добити за ривале.

Кошарка 19.12.2014 | 12:20
ЕЛ: Звезду побједа води на Галату, а пораз на...?

Пред пуленима Дејана Радоњића су два јасна пута - победа води на другу позицију, пораз пред празним трибинама Пионира на трећу.

То значи и да ће у случају тријумфа, у Топ 16 фази играти у Е групи, у којој би се поново састала са Галатасарајем, а не тако давно је уочи меча у Истанбулу убијен навијач Звезде Марко Ивковић, што би био додатно отежало ситуацију.

Ако црвено-бели изгубе од Лаборала, са трећег места ће у Ф групу, што значи да ће им се пут поново укрстити са Олимпијакосом, док ће у београдској Комбанк арени између осталих гостовати московски ЦСКА, Фенербахче или Барселона (другопласирани из Ц групе), односно Реал или Ефес, зависи ко буде други у А групи. Други у Ц групи је тренутно Фенер, а први може да буде само уз победу над Бајерном код куће и пораз лидера Барсе од Панатинаикоса у Атини, док Реал и Ефес у међусобном окршају одлучују о победнику групе А.

Галата се Топ 16 домогла победом над Олимпијакосом са седам играча у последњом, 10. колу Д групе уз дебакл Нептунаса на гостовању Валенсији.

Коментари / 0

Оставите коментар