EL: Zvezdu pobjeda vodi na Galatu, a poraz na...?

Košarkašima Crvene zvezde ostao je još jedan meč da završe takmičenje u grupnoj fazi Evrolige, kartu za Top 16 obezbedili su dva kola pre kraja, ali će meč sa Laboral Kućom u petak (19 časova) dati odgovor na pitanje ko će zauzeti drugo mesto u grupi D, a ko treće i koga će dobiti za rivale.

Košarka 19.12.2014 | 12:20
EL: Zvezdu pobjeda vodi na Galatu, a poraz na...?

Pred pulenima Dejana Radonjića su dva jasna puta - pobeda vodi na drugu poziciju, poraz pred praznim tribinama Pionira na treću.

To znači i da će u slučaju trijumfa, u Top 16 fazi igrati u E grupi, u kojoj bi se ponovo sastala sa Galatasarajem, a ne tako davno je uoči meča u Istanbulu ubijen navijač Zvezde Marko Ivković, što bi bio dodatno otežalo situaciju.

Ako crveno-beli izgube od Laborala, sa trećeg mesta će u F grupu, što znači da će im se put ponovo ukrstiti sa Olimpijakosom, dok će u beogradskoj Kombank areni između ostalih gostovati moskovski CSKA, Fenerbahče ili Barselona (drugoplasirani iz C grupe), odnosno Real ili Efes, zavisi ko bude drugi u A grupi. Drugi u C grupi je trenutno Fener, a prvi može da bude samo uz pobedu nad Bajernom kod kuće i poraz lidera Barse od Panatinaikosa u Atini, dok Real i Efes u međusobnom okršaju odlučuju o pobedniku grupe A.

Galata se Top 16 domogla pobedom nad Olimpijakosom sa sedam igrača u poslednjom, 10. kolu D grupe uz debakl Neptunasa na gostovanju Valensiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar