Рука као нови таблет!

Читање имејлова на подлактици можда делује уврнуто, али не за француске дизајнере који раде на наруквици која пројектује садржај са паметног телефона на вашу руку. Међутим, да би се ова замисао остварила – потребно је много новца.

Информационе технологије 17.12.2014 | 09:30
Рука као нови таблет!

Видео-снимак који показује како наруквица функционише, погледало је на Јутјубу више од 4,2 милиона људи, а на сајту дизајнери кажу да још раде на прототипу који ће „вашу кожу претворити у нови таблет“.

„Не верујте ниједном сајту који их наводно продаје“, упозоравају дизајнери.

Наруквица "Цирцет", која се активира окретањем зглоба, опремљена је меморијском картицом, процесором, акцелерометром, микро-УСБ портом, вај-фајем и блутутом. Али кључни део је уређај звани „пикопројектор“ и неколико сензора.

Интерфејс се тако пројектује на корисникову руку, а када ставите прст било где на интерфејсу – активирате један од сензора, који шаље информацију назад у процесор у наруквици.

„Читајте своје мејлове, играјте омиљене видео-игре, одговарајте на позиве, проверавајте време и пронађите прави пут. Урадите шта год хоћете на својој руци“, обећавају дизајнери, који кажу да им треба 700.000 евра како би завршили први прототип и 300.000 евра да развију апликације за све платформе.

Уколико успешно прикупе новац, планира се да наруквица "Цирцет" буде доступна у 10 боја и у две верзије различитог меморијског капацитета – 16 и 32 гигабајта.

Суоснивач Гуим Помије рекао је за Гизмаг да компанија очекује да ће наруквицу спремити за тржиште за 18 месеци, а коштаће 400 долара. Први прототип би требало да буде спреман крајем децембра.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар