Ruka kao novi tablet!

Čitanje imejlova na podlaktici možda deluje uvrnuto, ali ne za francuske dizajnere koji rade na narukvici koja projektuje sadržaj sa pametnog telefona na vašu ruku. Međutim, da bi se ova zamisao ostvarila – potrebno je mnogo novca.

Informacione tehnologije 17.12.2014 | 09:30
Ruka kao novi tablet!

Video-snimak koji pokazuje kako narukvica funkcioniše, pogledalo je na Jutjubu više od 4,2 miliona ljudi, a na sajtu dizajneri kažu da još rade na prototipu koji će „vašu kožu pretvoriti u novi tablet“.

„Ne verujte nijednom sajtu koji ih navodno prodaje“, upozoravaju dizajneri.

Narukvica "Circet", koja se aktivira okretanjem zgloba, opremljena je memorijskom karticom, procesorom, akcelerometrom, mikro-USB portom, vaj-fajem i blututom. Ali ključni deo je uređaj zvani „pikoprojektor“ i nekoliko senzora.

Interfejs se tako projektuje na korisnikovu ruku, a kada stavite prst bilo gde na interfejsu – aktivirate jedan od senzora, koji šalje informaciju nazad u procesor u narukvici.

„Čitajte svoje mejlove, igrajte omiljene video-igre, odgovarajte na pozive, proveravajte vreme i pronađite pravi put. Uradite šta god hoćete na svojoj ruci“, obećavaju dizajneri, koji kažu da im treba 700.000 evra kako bi završili prvi prototip i 300.000 evra da razviju aplikacije za sve platforme.

Ukoliko uspešno prikupe novac, planira se da narukvica "Circet" bude dostupna u 10 boja i u dve verzije različitog memorijskog kapaciteta – 16 i 32 gigabajta.

Suosnivač Guim Pomije rekao je za Gizmag da kompanija očekuje da će narukvicu spremiti za tržište za 18 meseci, a koštaće 400 dolara. Prvi prototip bi trebalo da bude spreman krajem decembra.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar