Серија А: Миха зауставио Јуве!

Шампион Италије после 25 узастопних победа као домаћин у Серији А играо нерешено против Сампдорије (1:1) у 15. колу.

Фудбал 15.12.2014 | 13:10
Серија А: Миха зауставио Јуве!

Јувентус је последње бодове у Серији А код куће изгубио 11. маја 2013. године против Каљарија (1:1). Био је безначајан кикс, јер је титула у том тренутку практично била обезбеђена. Исте сезоне само крајем у јануару, Ђенова је као гост успела да одоли "дами" (1:1).

Годину и по дана Јувентус је на свом терену ређао све саме победе. Нанизао их је 25, а онда су у Торино стигли Синиша Михајловић и Сампдорија, последња екипа која је победила на стадиону Јувентуса 6. јануара 2013. године.

"Сампа" овај пут није освојила три бода. Одиграла је 1:1 и борбу за "скудето" учинила веома занимљивом, под условом да Рома победи у Ђенови.

Михајловић је изненадио многе када је Манола Габијадинија, једног од најбољих својих играча, оставио на клупи. Увео га је на почетку другог полувремена уместо Ненада Крстичића и није му било потребно много времена да искаже квалитет.

Наместио је лопту на леву ногу и са ивице казненог простора погодио даљи угао. Ђанлуиђи Буфон се бацио, али није било шансе да одбрани.

Од 51. минута резултат је опет био изједначен, а гости су од тог момента поново посветили одбрани. Овај пут са много више успеха него што је то било на почетку дербија 15. кола.

Фудбалери Роме успели су потом да се приближе водећем Јувентусу на само бод разлике након што су у 15. колу славили на гостовању Ђенови са 1:0, док је Удинезе поражен на свом терену од Вероне са 2:1, а Парма и Каљари су поделили бодове без голова.

Рома је имала рачуницу после ремија Јувентуса са Сампдоријом , а циљ је био победа над Ђеновом, иако то ни на папиру није изгледало лако. Ипак, "вучица" је кренула агресивно са ризиком да ће противник контром моћи да их казни, али није било таквог епилога, јер је прича отишла у 29. минуту скроз на воденицу Роме.

После брзе акције гостујуће екипе, Пјанић је убацио пас у простор Рађи Наинголану који се одлично снашао и склонио лопту, па је голман Матија Перин направио, на изглед, веома груб фаул у казненом простору и зарадио директан црвени картон.

У одсуству Франческа Тотија, част извођења једанаестерца добио је Адем Љајић који је добро гађао доњи десни угао, али је резервни чувар мреже Ђенове Ламана одлично затворио страну парадом и оставио свој тим у игри.

Јасно је било да ће домаћин веома тешко успети да извуче и бод против агресивне Роме која је све више стезала обруч око гола, све до 40. минута када је Маикон успео по десном боку да се избори за лопту и упути је на руб шеснаестерца одакле је, ступивши поново на сцену, Наинголан атрактивним потезом, сличном "полумаказама", погодио доњи десни угао за вођство, а испоставиће се, и победу "вучице".

Љајић је напустио игру у 77. минуту, а уместо њега је ушао Тоти који је одбио да носи капитенску траку коју му је донео Кеита, а то је вероватно учинио јер је остало мало времена до краја сусрета и да је то мање битна ствар у тим моментима.

За Милан и његовог тренера Пипа Инзагија би могли да дођу бољи дани, јер су на свом терену савладали Наполи са 2:0 и сада деле шесто место са по 24 бода, док је чета Рафе Бенитеза у кризи, јер је и четврти меч заредом у Калчу остала без победе (три ремија и пораз).

За прво радовање на Сан Сиру побринуо се Жеремни Менез већ у шестом минуту када је прошао између двојице гостујућих дефанзиваца и погодио доњи десни угао, да би тријумф росо-нера оверио Бонавентура ударцем главом на центаршут Армера са левог крила.

Српски репрезентативац Ненад Томовић је са клупе гледао како је његова Фјорентина нанела Ћезени трећи узастопни пораз уз гол и аутогол Стефана Савића. Поред црногорског дефанзивца, стрелци за љубичасте били су још Валеро, Родригез и Ел Хамдауи.

Серија А, 15. коло:
Субота:
Палермо - Сасуоло 2:1 (1:0)
(Ригони 3, Белоти 90+3 - Паволети 85)
Лацио - Аталанта 3:0 (0:0)
(Маури 51, 72, Лулић 81)

Недеља:
Јувентус - Сампдорија 1:1 (1:0)
(Евра 12 - Габијадини 51)
Ђенова - Рома 0:1 (0:1)
(Наинголан 40)
Парма - Каљари 0:0
Удинезе - Верона 1:2 (1:1)
(Ди Натале 31 - Тони 45+1, Крисодолуполос 46)
Ћезена - Фјорентина 1:4 (0:1)
(Савић 60 а.г. - Валеро 44, Савић 48, Родригез 79, Ел Хамдауи 90+3)
Милан - Наполи 2:0 (1:0)
(Менез 6, Бонавентура 52)

Понедељак:
19:00 Емполи - Торино
21:00 Кјево - Интер

ТАБЕЛА: Јувентус 36, Рома 35, Лацио 26, Ђенова 26, Сампдорија 26, Наполи 24, Милан 24, Фиорентина 23, Удинезе 21, Палермо 21, Сасуоло 19, Интер (-1) 17, Верона 17, Емполи (-1) 15, Аталанта 14, Кјево (-1) 13, Торино (-1) 13, Каљари 12, Ћезена 8, Парма 6.

Коментари / 0

Оставите коментар