Serija A: Miha zaustavio Juve!

Šampion Italije posle 25 uzastopnih pobeda kao domaćin u Seriji A igrao nerešeno protiv Sampdorije (1:1) u 15. kolu.

Fudbal 15.12.2014 | 13:10
Serija A: Miha zaustavio Juve!

Juventus je poslednje bodove u Seriji A kod kuće izgubio 11. maja 2013. godine protiv Kaljarija (1:1). Bio je beznačajan kiks, jer je titula u tom trenutku praktično bila obezbeđena. Iste sezone samo krajem u januaru, Đenova je kao gost uspela da odoli "dami" (1:1).

Godinu i po dana Juventus je na svom terenu ređao sve same pobede. Nanizao ih je 25, a onda su u Torino stigli Siniša Mihajlović i Sampdorija, poslednja ekipa koja je pobedila na stadionu Juventusa 6. januara 2013. godine.

"Sampa" ovaj put nije osvojila tri boda. Odigrala je 1:1 i borbu za "skudeto" učinila veoma zanimljivom, pod uslovom da Roma pobedi u Đenovi.

Mihajlović je iznenadio mnoge kada je Manola Gabijadinija, jednog od najboljih svojih igrača, ostavio na klupi. Uveo ga je na početku drugog poluvremena umesto Nenada Krstičića i nije mu bilo potrebno mnogo vremena da iskaže kvalitet.

Namestio je loptu na levu nogu i sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao. Đanluiđi Bufon se bacio, ali nije bilo šanse da odbrani.

Od 51. minuta rezultat je opet bio izjednačen, a gosti su od tog momenta ponovo posvetili odbrani. Ovaj put sa mnogo više uspeha nego što je to bilo na početku derbija 15. kola.

Fudbaleri Rome uspeli su potom da se približe vodećem Juventusu na samo bod razlike nakon što su u 15. kolu slavili na gostovanju Đenovi sa 1:0, dok je Udineze poražen na svom terenu od Verone sa 2:1, a Parma i Kaljari su podelili bodove bez golova.

Roma je imala računicu posle remija Juventusa sa Sampdorijom , a cilj je bio pobeda nad Đenovom, iako to ni na papiru nije izgledalo lako. Ipak, "vučica" je krenula agresivno sa rizikom da će protivnik kontrom moći da ih kazni, ali nije bilo takvog epiloga, jer je priča otišla u 29. minutu skroz na vodenicu Rome.

Posle brze akcije gostujuće ekipe, Pjanić je ubacio pas u prostor Rađi Naingolanu koji se odlično snašao i sklonio loptu, pa je golman Matija Perin napravio, na izgled, veoma grub faul u kaznenom prostoru i zaradio direktan crveni karton.

U odsustvu Frančeska Totija, čast izvođenja jedanaesterca dobio je Adem Ljajić koji je dobro gađao donji desni ugao, ali je rezervni čuvar mreže Đenove Lamana odlično zatvorio stranu paradom i ostavio svoj tim u igri.

Jasno je bilo da će domaćin veoma teško uspeti da izvuče i bod protiv agresivne Rome koja je sve više stezala obruč oko gola, sve do 40. minuta kada je Maikon uspeo po desnom boku da se izbori za loptu i uputi je na rub šesnaesterca odakle je, stupivši ponovo na scenu, Naingolan atraktivnim potezom, sličnom "polumakazama", pogodio donji desni ugao za vođstvo, a ispostaviće se, i pobedu "vučice".

Ljajić je napustio igru u 77. minutu, a umesto njega je ušao Toti koji je odbio da nosi kapitensku traku koju mu je doneo Keita, a to je verovatno učinio jer je ostalo malo vremena do kraja susreta i da je to manje bitna stvar u tim momentima.

Za Milan i njegovog trenera Pipa Inzagija bi mogli da dođu bolji dani, jer su na svom terenu savladali Napoli sa 2:0 i sada dele šesto mesto sa po 24 boda, dok je četa Rafe Beniteza u krizi, jer je i četvrti meč zaredom u Kalču ostala bez pobede (tri remija i poraz).

Za prvo radovanje na San Siru pobrinuo se Žeremni Menez već u šestom minutu kada je prošao između dvojice gostujućih defanzivaca i pogodio donji desni ugao, da bi trijumf roso-nera overio Bonaventura udarcem glavom na centaršut Armera sa levog krila.

Srpski reprezentativac Nenad Tomović je sa klupe gledao kako je njegova Fjorentina nanela Ćezeni treći uzastopni poraz uz gol i autogol Stefana Savića. Pored crnogorskog defanzivca, strelci za ljubičaste bili su još Valero, Rodrigez i El Hamdaui.

Serija A, 15. kolo:
Subota:
Palermo - Sasuolo 2:1 (1:0)
(Rigoni 3, Beloti 90+3 - Pavoleti 85)
Lacio - Atalanta 3:0 (0:0)
(Mauri 51, 72, Lulić 81)

Nedelja:
Juventus - Sampdorija 1:1 (1:0)
(Evra 12 - Gabijadini 51)
Đenova - Roma 0:1 (0:1)
(Naingolan 40)
Parma - Kaljari 0:0
Udineze - Verona 1:2 (1:1)
(Di Natale 31 - Toni 45+1, Krisodolupolos 46)
Ćezena - Fjorentina 1:4 (0:1)
(Savić 60 a.g. - Valero 44, Savić 48, Rodrigez 79, El Hamdaui 90+3)
Milan - Napoli 2:0 (1:0)
(Menez 6, Bonaventura 52)

Ponedeljak:
19:00 Empoli - Torino
21:00 Kjevo - Inter

TABELA: Juventus 36, Roma 35, Lacio 26, Đenova 26, Sampdorija 26, Napoli 24, Milan 24, Fiorentina 23, Udineze 21, Palermo 21, Sasuolo 19, Inter (-1) 17, Verona 17, Empoli (-1) 15, Atalanta 14, Kjevo (-1) 13, Torino (-1) 13, Kaljari 12, Ćezena 8, Parma 6.

Komentari / 0

Ostavite komentar