Сага Торес: Милан ''пере руке'', Мурињо га неће!

Каријера Фернанда Тореса кренула је низбрдо и као да нема намеру да се заустави док поптуно не уништи шпанског нападача. Лутањима по одласку из Ливерпула нема краја, тренутно га нико неће, осим можда управо клуба са Енфилда.

Фудбал 14.12.2014 | 13:40
Сага Торес: Милан ''пере руке'', Мурињо га неће!

Ред повреда, ред промашаја, па тек понекад гол. Тако би могло најбоље да се опише оно што се догађа Торесу од одласка из Ливерпула, а 2011. година није била тако давно.

Популарни "Ел Нињо" поникао је у омладинској школи мадридског Атлетика, у чијем дресу је немилосрдно тресао мреже од 2001. до 2007, што му је била најбоља препорука за одлазак на Енфилд. Ливерпул га је довео за клупски рекорд од 38 милиона евра, а Торес је у првој сезони узвратио са 24 голова и постао први играч црвених који је постигао више од 20 голова још од Робија Фаулера и сезоне 1995/96.

Шпански нападач је и најбрже у дресу Ливерпула дошао до цифре од 50 погодака и после четири сјајне сезоне, уследила је селидба у Челси за 58,5 милиона евра, што је био рекордан трансфер у енглеском фудбалу, а оборио га је прошлог лета Анхел ди Марија.

Преласком на Стамфорд бриџ направио је грешку, као да је био један играч у Атлетику и Ливерпулу, а потпуно неки други Торес у дресу "плаваца". Никако није успео да се уклопи, тек ту и тамо би подсетио на оно што уме, али је на 110 утакмица затресао мрежу свега 20 пута. Премало за шпица његовог калибра.

Овог лета је отишао на двогодишњу позајмицу у Милан и разочарао, па росо-нери хоће што пре да га се реше. На 10 мечева само једном се уписао у стрелце, па би већ у јануарском прелазном року могао да напусти Сан Сиро и врати се у Премијер лигу, али не у Челси. Жозе Мурињо је поручио како за Тореса нема места (на располагању има Дијега Кошта, Дидијеа Дрогбу и Лоика Ремија, што му је сасвим довољно), па "Дејли стар" пише како је опција сензационалан повратак на место успеха - у Ливерпул.

У игри је чак и повратак у матични Атлетико, што је мање извесно.

Коментари / 0

Оставите коментар