Saga Tores: Milan ''pere ruke'', Murinjo ga neće!

Karijera Fernanda Toresa krenula je nizbrdo i kao da nema nameru da se zaustavi dok poptuno ne uništi španskog napadača. Lutanjima po odlasku iz Liverpula nema kraja, trenutno ga niko neće, osim možda upravo kluba sa Enfilda.

Fudbal 14.12.2014 | 13:40
Saga Tores: Milan ''pere ruke'', Murinjo ga neće!

Red povreda, red promašaja, pa tek ponekad gol. Tako bi moglo najbolje da se opiše ono što se događa Toresu od odlaska iz Liverpula, a 2011. godina nije bila tako davno.

Popularni "El Ninjo" ponikao je u omladinskoj školi madridskog Atletika, u čijem dresu je nemilosrdno tresao mreže od 2001. do 2007, što mu je bila najbolja preporuka za odlazak na Enfild. Liverpul ga je doveo za klupski rekord od 38 miliona evra, a Tores je u prvoj sezoni uzvratio sa 24 golova i postao prvi igrač crvenih koji je postigao više od 20 golova još od Robija Faulera i sezone 1995/96.

Španski napadač je i najbrže u dresu Liverpula došao do cifre od 50 pogodaka i posle četiri sjajne sezone, usledila je selidba u Čelsi za 58,5 miliona evra, što je bio rekordan transfer u engleskom fudbalu, a oborio ga je prošlog leta Anhel di Marija.

Prelaskom na Stamford bridž napravio je grešku, kao da je bio jedan igrač u Atletiku i Liverpulu, a potpuno neki drugi Tores u dresu "plavaca". Nikako nije uspeo da se uklopi, tek tu i tamo bi podsetio na ono što ume, ali je na 110 utakmica zatresao mrežu svega 20 puta. Premalo za špica njegovog kalibra.

Ovog leta je otišao na dvogodišnju pozajmicu u Milan i razočarao, pa roso-neri hoće što pre da ga se reše. Na 10 mečeva samo jednom se upisao u strelce, pa bi već u januarskom prelaznom roku mogao da napusti San Siro i vrati se u Premijer ligu, ali ne u Čelsi. Žoze Murinjo je poručio kako za Toresa nema mesta (na raspolaganju ima Dijega Košta, Didijea Drogbu i Loika Remija, što mu je sasvim dovoljno), pa "Dejli star" piše kako je opcija senzacionalan povratak na mesto uspeha - u Liverpul.

U igri je čak i povratak u matični Atletiko, što je manje izvesno.

Komentari / 0

Ostavite komentar