Звезда - Лаборал: Ко на Барсу, а ко на Фенер?

У петак увече јасније су наговештене групе Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 13.12.2014 | 19:40
Звезда - Лаборал: Ко на Барсу, а ко на Фенер?

Резултатски гледано, Црвеној звезди Телеком у Атини ни тесна победа (мање од шест разлике) не би много значила, јер је ни она не би исте вечери сврстала у неку од група Топ 16 фазе.

Поразом који је екипа Дејана Радоњића доживела у Дворани мира и пријатељства, разјашњено је да ће у последњем колу, следећег петка, црвено-бели играти у Београду против Лаборал Куће утакмицу за "оверу" другог места на табели Групе Д.

Шта и кога та позиција доноси црвено-белима?

И један и други тим дочекаће следећу недељу са скором 5-4. Победник ће се пласирати у Групу Е, у коју ће, за сада, сигурно три клуба - Барселона, Панатинаикос и Макаби, шампион Европе.

Црвено-бели су и прошле године играли узбудљиве утакмице против Атињана и "Поноса Израела", а није искључено да Барса не буде једини шпански клуб у тој групи.

Штавише, у њу би могла још два тима из Ендесе!

Ако Реал у Мадриду победи Ефес и он ће упасти у Групу Е. Ако Алба победи Цедевиту код куће, што је реално и ако Уникаха изненади Макаби у Израелу, онда ће ривал Звезде бити и тим из Малаге!

Ако би изгубила од Лаборал Куће, Звезда би се (бар због бољег међусобног скора против Нептунаса) пласирала у Групу Ф, у којој су за сада ЦСКА, Олимпијакос, Фенербахче и Армани.

Слатке муке за навијаче Звезде.

Пласман у Топ 16 фазу Евролиге обезбедили су: Реал, Ефес, ЦСКА, Макаби, Уникаха, Алба, Барселона, Фенербахче, Панатинаикос, Армани, Олимпијакос, Црвена звезда Телеком и Лаборал Кућа.

Дакле, постоје још три непознанице.

Коментари / 0

Оставите коментар