Zvezda - Laboral: Ko na Barsu, a ko na Fener?

U petak uveče jasnije su nagoveštene grupe Top 16 faze Evrolige.

Košarka 13.12.2014 | 19:40
Zvezda - Laboral: Ko na Barsu, a ko na Fener?

Rezultatski gledano, Crvenoj zvezdi Telekom u Atini ni tesna pobeda (manje od šest razlike) ne bi mnogo značila, jer je ni ona ne bi iste večeri svrstala u neku od grupa Top 16 faze.

Porazom koji je ekipa Dejana Radonjića doživela u Dvorani mira i prijateljstva, razjašnjeno je da će u poslednjem kolu, sledećeg petka, crveno-beli igrati u Beogradu protiv Laboral Kuće utakmicu za "overu" drugog mesta na tabeli Grupe D.

Šta i koga ta pozicija donosi crveno-belima?

I jedan i drugi tim dočekaće sledeću nedelju sa skorom 5-4. Pobednik će se plasirati u Grupu E, u koju će, za sada, sigurno tri kluba - Barselona, Panatinaikos i Makabi, šampion Evrope.

Crveno-beli su i prošle godine igrali uzbudljive utakmice protiv Atinjana i "Ponosa Izraela", a nije isključeno da Barsa ne bude jedini španski klub u toj grupi.

Štaviše, u nju bi mogla još dva tima iz Endese!

Ako Real u Madridu pobedi Efes i on će upasti u Grupu E. Ako Alba pobedi Cedevitu kod kuće, što je realno i ako Unikaha iznenadi Makabi u Izraelu, onda će rival Zvezde biti i tim iz Malage!

Ako bi izgubila od Laboral Kuće, Zvezda bi se (bar zbog boljeg međusobnog skora protiv Neptunasa) plasirala u Grupu F, u kojoj su za sada CSKA, Olimpijakos, Fenerbahče i Armani.

Slatke muke za navijače Zvezde.

Plasman u Top 16 fazu Evrolige obezbedili su: Real, Efes, CSKA, Makabi, Unikaha, Alba, Barselona, Fenerbahče, Panatinaikos, Armani, Olimpijakos, Crvena zvezda Telekom i Laboral Kuća.

Dakle, postoje još tri nepoznanice.

Komentari / 0

Ostavite komentar