Кога Божић Бата ''доноси'' Симеонеу?

Атлетико је погрешио са Ћерћијем, јануар ће служити за вађење флека и довођење подршке Манџукићу.

Фудбал 12.12.2014 | 23:40
Кога Божић Бата ''доноси'' Симеонеу?

Две године је Дијего Симеоне јурио Алесија Ћерћија и када га је на крају кончано уловио, преварио се. Италијан се уопште није уклопио у Мадриду, далеко је то од оних партија из Торина. Већ сада се може констатовати да је брак Јорганџија и италијанског офанзивца осуђен на развод.

Зато ће јануар послужити за вађење флека и исправљање грешке са Ћерћијем. Надали су се Симеоне и Атлетико да у зимском прелазном року неће морати да раде, али сада је јасно да ће неке потезе морати да повуку.

Прво треба разрешити ситуацију са Ћерћијем. Паре које су уложили у њега, сада не могу да извуку. Интер жели Ћерћија, али само на позајмицу. Уколико Атлетико издјествује пристојну откупну клаузулу, можемо Алесија ускоро очекивати у саставу Неразура. Погтово што је Ћерћи тиха патња Роберта Манћинија још док је играо у Фиорентини, а Манћо води Манчестер Сити.

У том случају, Атлетико ће сигурно довести неко појачање.

Локални Ас, увек добро обавештен када је Атлетико у питању, отркива да су три имена у оптицају. Божићни поклон за навијаче Атлетика би могао да буде неко из трилинга: Шаћири - Подолски - Торес. Симеоне је недавно рекао да Атлетику недостаје више убојитости пред противничким голом, тако да није јасно да ли Чоло жели офанзивног везисту или нападача који же бити подршка центарфору Манџукићу као што је то Виља био прошле године Дијегу Кости.

Повратак Тореса би свакако био поприлично изненађење. Ел Нињо је летос дошао у Милан на двогодишњу позајмицу, Инзаги би га се сада лако решио, а Атлетико не би морао много да уложи у овај трансфер. Торес као подршка Манџукићу делује као занимљива опција.

Са Шаћиријем је Атлетико наводно већ ступио у контакт и почео преговоре са његовим менаџером. Швајцарац је и летос био Симеонеова жеља, али је остао у Минхену уз Гвардиолина уверавања да ће добити већу минутажу. То се није десило и Швајцарац са Косова ће готово сигурно бити једна од звезда зимског преазног рока. На радару је и неких остврских клубова, Јувентус и Интер такође мотре на њега, али Атлетико делује као најпримамљивија опција.

Ту је и Лукас Подолски који гледа како да побегне из Арсенала. И он се раније доводио у везу са Јорганџијама, али обештећење за њега неће бити мало.

На крају, помиње се и португалски офабзивац рума из Галатасараја којег би Мадриђани желели на позајмицу.

Пијаца у Европи се полако захуктава, а Атлетико ће готово согурно добити нову опцију нападу.

Коментари / 0

Оставите коментар