Koga Božić Bata ''donosi'' Simeoneu?

Atletiko je pogrešio sa Ćerćijem, januar će služiti za vađenje fleka i dovođenje podrške Mandžukiću.

Fudbal 12.12.2014 | 23:40
Koga Božić Bata ''donosi'' Simeoneu?

Dve godine je Dijego Simeone jurio Alesija Ćerćija i kada ga je na kraju končano ulovio, prevario se. Italijan se uopšte nije uklopio u Madridu, daleko je to od onih partija iz Torina. Već sada se može konstatovati da je brak Jorgandžija i italijanskog ofanzivca osuđen na razvod.

Zato će januar poslužiti za vađenje fleka i ispravljanje greške sa Ćerćijem. Nadali su se Simeone i Atletiko da u zimskom prelaznom roku neće morati da rade, ali sada je jasno da će neke poteze morati da povuku.

Prvo treba razrešiti situaciju sa Ćerćijem. Pare koje su uložili u njega, sada ne mogu da izvuku. Inter želi Ćerćija, ali samo na pozajmicu. Ukoliko Atletiko izdjestvuje pristojnu otkupnu klauzulu, možemo Alesija uskoro očekivati u sastavu Nerazura. Pogtovo što je Ćerći tiha patnja Roberta Manćinija još dok je igrao u Fiorentini, a Manćo vodi Mančester Siti.

U tom slučaju, Atletiko će sigurno dovesti neko pojačanje.

Lokalni As, uvek dobro obavešten kada je Atletiko u pitanju, otrkiva da su tri imena u opticaju. Božićni poklon za navijače Atletika bi mogao da bude neko iz trilinga: Šaćiri - Podolski - Tores. Simeone je nedavno rekao da Atletiku nedostaje više ubojitosti pred protivničkim golom, tako da nije jasno da li Čolo želi ofanzivnog vezistu ili napadača koji že biti podrška centarforu Mandžukiću kao što je to Vilja bio prošle godine Dijegu Kosti.

Povratak Toresa bi svakako bio poprilično iznenađenje. El Ninjo je letos došao u Milan na dvogodišnju pozajmicu, Inzagi bi ga se sada lako rešio, a Atletiko ne bi morao mnogo da uloži u ovaj transfer. Tores kao podrška Mandžukiću deluje kao zanimljiva opcija.

Sa Šaćirijem je Atletiko navodno već stupio u kontakt i počeo pregovore sa njegovim menadžerom. Švajcarac je i letos bio Simeoneova želja, ali je ostao u Minhenu uz Gvardiolina uveravanja da će dobiti veću minutažu. To se nije desilo i Švajcarac sa Kosova će gotovo sigurno biti jedna od zvezda zimskog preaznog roka. Na radaru je i nekih ostvrskih klubova, Juventus i Inter takođe motre na njega, ali Atletiko deluje kao najprimamljivija opcija.

Tu je i Lukas Podolski koji gleda kako da pobegne iz Arsenala. I on se ranije dovodio u vezu sa Jorgandžijama, ali obeštećenje za njega neće biti malo.

Na kraju, pominje se i portugalski ofabzivac ruma iz Galatasaraja kojeg bi Madriđani želeli na pozajmicu.

Pijaca u Evropi se polako zahuktava, a Atletiko će gotovo sogurno dobiti novu opciju napadu.

Komentari / 0

Ostavite komentar