Терза само наставља агонију Звезде!

Ветерани и странци предводе листу жеља одговорних са Маракане, од играча на којим би Звезда могла да заради нема ни наговештаја.

Фудбал 13.12.2014 | 00:00
Терза само наставља агонију Звезде!

Сада када је склонио све препреке у виду оних који не мисле као он, Звездану Терзићу више ништа не стоји на путу да оствари своје планове на Маракани. Какви год да су ти планови. Јасно је као дан да ће новоизабрани председник Светозар Мијаиловић имати само протоколарну функцију и да ће ускоро дати максимална овалшћења Терзићу који се и до сада понашао као алфа и омега у клубу.

Полусезона је завршена и ускоро креће прелазни рок у којем ће Терзић померати фигуре како њему одговара. Од доласка у клуб, он је причао и финансијској консолидацији, али заправо у Звезди се ништа није променило. Клуб са Маракане и даље не зарађује на продајама играча што би требало да буде једини стабилан извор прихода уз спонзорски уговр од Гаспрома. Клупски минус није смањен краја прошле сезоне.

Терзић је наставио са старом полтиком која је клуб са Маракане довела на руб пропасти. Тако ће Звезда и ове зиме бити уточиште за оне који немају где. Најбољи пример је Александар Луковић који је шест месеци чекао као слободан играч, да би на крају пристао да се врати на Маракану. Он ће заменити “непослушног” Николу Мијаиловића за кога се сумња да је аутор писма које је уздрмало јавност.

Терзићеви планови и најаве да ће до пролећа наћи 14 милиона евра за санацију хитних дугова и учешће у Европи, као и да ће до следеће године преполовити клупски дуг, немају реално упориште што се види и из низа потеза на почетку прелазног рока. Поред Луковића, Звезда ће покушати да доведе и Душана Анђелковића, Миљана Мрдаковића и момка врло сумњивог фудбалског педигреа Џошуу Паркера из Домжала. Поменути Паркер је први гол у професионалној каријери, барем према званичним подацима, постигао 2012.године. Он је ове јесени за Домжале постигао само три поготка.

Приче о Звездиној деци не пију воду. Да и не говоримо о томе што на Маракани изгледа нико и не помишља да доведе неког младог и перспеткивног играча из Србије или региона на којем ће Звезда од обештећења моћи да заради неке паре. Углавном долазе ветерани, а Паркер и Мбођ су примери да су и странци опет у моди.

Истовремено, клуб са Маракане ће напустити неки од стандардних фудбалера. Мијаиловић је први на Терзићевој метли. Извесни су и одласци Лазовића и Лазића. На продаји капитена, Звезда неће скоро ништа зарадити јер му клуб дугује око 600.000 евра, а у овом тренутку од његове продаје у Леванте може да инкасира максимално 800.000 евра. Лазић је пред вратима Гента, максимално обештећење износи око пола милиона евра, али и према њему постоје одређена дуговања… Ако Звезда буде затезала у преговорима, зна се који је могући епилог.

Без обештећења клуб би могли да напусте Ракић, Босанчић и Гогић, а Журнал пише да за њих тројицу постоји интересовање из Кине.

Посебно ће бити занимљиво видети развој ситуације са тројицом Звездиних најталентованијих играча - Рајковићем, Јовићем и Ристићем. Јовић је већ члан Рамаданијеве агенције и према многим изворима део његовог уговора је већ продат поменутом менаџеру. О Рајковићевој каријери бригу води некадашњи спортски директор Зоран Стојадиновић, док је Ристић једини који није пао у менаџерске шаке и припада 100 одсто Звезди, али према нашим сазнањима у последње време трпи велике притиске да потпише за поједине агенције.

Рамадани је недавно поручио да Јовић остаје у клубу сигурно до лета, Рајковић је ту најближи одласку јер је достигао цену од неколико милиона евра који би јако значили Терзићу и управи клуба, а Ристић је тренутно само на радару појединих европских клубова.

Како год да се окрене, Звезда опет иде старим стазама. Права појачања која би могла да донесу клубу новац једног дана нису ни на видику, а они који иоле нешто вреде ће отићи за сићу…

Коментари / 0

Оставите коментар