Terza samo nastavlja agoniju Zvezde!

Veterani i stranci predvode listu želja odgovornih sa Marakane, od igrača na kojim bi Zvezda mogla da zaradi nema ni nagoveštaja.

Fudbal 13.12.2014 | 00:00
Terza samo nastavlja agoniju Zvezde!

Sada kada je sklonio sve prepreke u vidu onih koji ne misle kao on, Zvezdanu Terziću više ništa ne stoji na putu da ostvari svoje planove na Marakani. Kakvi god da su ti planovi. Jasno je kao dan da će novoizabrani predsednik Svetozar Mijailović imati samo protokolarnu funkciju i da će uskoro dati maksimalna ovalšćenja Terziću koji se i do sada ponašao kao alfa i omega u klubu.

Polusezona je završena i uskoro kreće prelazni rok u kojem će Terzić pomerati figure kako njemu odgovara. Od dolaska u klub, on je pričao i finansijskoj konsolidaciji, ali zapravo u Zvezdi se ništa nije promenilo. Klub sa Marakane i dalje ne zarađuje na prodajama igrača što bi trebalo da bude jedini stabilan izvor prihoda uz sponzorski ugovr od Gasproma. Klupski minus nije smanjen kraja prošle sezone.

Terzić je nastavio sa starom poltikom koja je klub sa Marakane dovela na rub propasti. Tako će Zvezda i ove zime biti utočište za one koji nemaju gde. Najbolji primer je Aleksandar Luković koji je šest meseci čekao kao slobodan igrač, da bi na kraju pristao da se vrati na Marakanu. On će zameniti “neposlušnog” Nikolu Mijailovića za koga se sumnja da je autor pisma koje je uzdrmalo javnost.

Terzićevi planovi i najave da će do proleća naći 14 miliona evra za sanaciju hitnih dugova i učešće u Evropi, kao i da će do sledeće godine prepoloviti klupski dug, nemaju realno uporište što se vidi i iz niza poteza na početku prelaznog roka. Pored Lukovića, Zvezda će pokušati da dovede i Dušana Anđelkovića, Miljana Mrdakovića i momka vrlo sumnjivog fudbalskog pedigrea Džošuu Parkera iz Domžala. Pomenuti Parker je prvi gol u profesionalnoj karijeri, barem prema zvaničnim podacima, postigao 2012.godine. On je ove jeseni za Domžale postigao samo tri pogotka.

Priče o Zvezdinoj deci ne piju vodu. Da i ne govorimo o tome što na Marakani izgleda niko i ne pomišlja da dovede nekog mladog i perspetkivnog igrača iz Srbije ili regiona na kojem će Zvezda od obeštećenja moći da zaradi neke pare. Uglavnom dolaze veterani, a Parker i Mbođ su primeri da su i stranci opet u modi.

Istovremeno, klub sa Marakane će napustiti neki od standardnih fudbalera. Mijailović je prvi na Terzićevoj metli. Izvesni su i odlasci Lazovića i Lazića. Na prodaji kapitena, Zvezda neće skoro ništa zaraditi jer mu klub duguje oko 600.000 evra, a u ovom trenutku od njegove prodaje u Levante može da inkasira maksimalno 800.000 evra. Lazić je pred vratima Genta, maksimalno obeštećenje iznosi oko pola miliona evra, ali i prema njemu postoje određena dugovanja… Ako Zvezda bude zatezala u pregovorima, zna se koji je mogući epilog.

Bez obeštećenja klub bi mogli da napuste Rakić, Bosančić i Gogić, a Žurnal piše da za njih trojicu postoji interesovanje iz Kine.

Posebno će biti zanimljivo videti razvoj situacije sa trojicom Zvezdinih najtalentovanijih igrača - Rajkovićem, Jovićem i Ristićem. Jović je već član Ramadanijeve agencije i prema mnogim izvorima deo njegovog ugovora je već prodat pomenutom menadžeru. O Rajkovićevoj karijeri brigu vodi nekadašnji sportski direktor Zoran Stojadinović, dok je Ristić jedini koji nije pao u menadžerske šake i pripada 100 odsto Zvezdi, ali prema našim saznanjima u poslednje vreme trpi velike pritiske da potpiše za pojedine agencije.

Ramadani je nedavno poručio da Jović ostaje u klubu sigurno do leta, Rajković je tu najbliži odlasku jer je dostigao cenu od nekoliko miliona evra koji bi jako značili Terziću i upravi kluba, a Ristić je trenutno samo na radaru pojedinih evropskih klubova.

Kako god da se okrene, Zvezda opet ide starim stazama. Prava pojačanja koja bi mogla da donesu klubu novac jednog dana nisu ni na vidiku, a oni koji iole nešto vrede će otići za siću…

Komentari / 0

Ostavite komentar