Партизан - Астерас, реакције

Тренер Партизана сматра да су црно-бели у овосезонском учешћу у Лиги Европе заслужили више него што показује учињено.

Фудбал 12.12.2014 | 14:40
Партизан - Астерас, реакције

Партизан је завршио са Европом за ову сезону.

Ремијем против Астераса у Београду (0:0), стављена је тачка на учешће у Лиги Европе, у којој су црно-бели освојили два бода у мечевима против грчког представника, Тотенхема и Бешикташа.

"Нисмо имали среће вечерас, као што нисмо имали ни раније. Заслужили смо више од ова два бода, али нам се та срећа можда вратила у домаћем првенству", констатовао је Николић после меча.

Партизан је овог четвртка био бољи ривал од Астераса, мада су Грци у последњим тренуцима меча могли и до сва три бода после једне контре.

"Гледали смо јако лепу утакмицу. Партизан је играо јако добар фудбал пред својом публиком. Одајем признање играчима што су нашли мотива у себи и што су и ову 30. утакмицу одиграли на овакав начин", похвалио је Николић играче и наставио:

"Конторлисали смо утакмицу свих 90 минута против једног веома организованог и тврдог противника. Осим што смо имали изванредан вољни моменат, имали смо и јако изражен квалитет игре, али смо нажалост промашили превелик број прилика. Само су голови фалили да задовољимо и себе и навијаче".

Тренер црно-белих сматра да је Партизан заслужио победу у овом мечу.

"У најмању руку смо заслужили победу, а могла је да буде и убедљива. Играчи су мене и стручни штаб задовољили и зато остаје жал, јер залагањем и квалитетом заслужили да дођу до победе".

На питање да ли је ово најбоља утакмица Партизана у Лиги Европе, Николић је казао да су црно-бели и у ранијим утакмицама играли добро, али да су сви ти мечеви били другачији.

"У смислу поседа и протока лопте, виског пресинга, контроле игре - апсолутно да. Али, играли смо јако добро и у Лондону и Истанбулу, овде против Тотенхема, али то су биле другачије утакмице. Ова је можда била за око и душу најдопадљивија", сматра Николић.

Тренер Астераса Стајкос Вергетис је рекао да је његова екипа чекала прилике из контранапада, али да није успела у томе.

"Осетили смо велики притисак од стране Партизана који је желео победу у такмичењу. Били смо добро организовани у одбрани и покушавали смо из контранапада да постигнемо гол, али нисмо успели", рекао је он.

Вегетис је истакао да је поносан на играче како су представљали клуб у Европи.

"Завршио се наш еверопски пут, било је много емоција. Срећни смо што имали прилике да обрадујемо наше навијаче, грчки народ и да донесемо добру слику наше земље. Наш клуб се први пут у историји пласирао у европско такмичење и зато хвала свим играчима који су учествовали и оставили душу на терену", казао је Вергетис.

Астерас је завршио као трећи у групи са шест бодова.

Фудбалер Партизана Никола Нинковић рекао је да је његова екипа била боља од Астерас Триполиса, али да је није хтео гол.

Партизан је као домаћин играо нерешено 0:0 са Астерасом у последњем колу Групе Ц Лиге Европа и тако то такмичење завршио са два бода.

"Јако ми је жао што нисам постигао гол, добро је што утакмица није имала значај. Лопта није хтела у мрежу, нарочито мене. Били смо бољи и доминирали све време, али нажалост то нисмо упели да метеријализујемо", рекао је Нинковић.

Фудбалери Партизана свесни су да су могли до прве победе ове сезоне у Лиги Европе.

"Имали смо неколико добрих шанси, али поновила се наша стара бољка у Европи - неефикасност. Шта је ту је, могли смо и да изубимо у 90. минуту. Ово је наша реалност", сматра Никола Дринчић.

Коментари / 0

Оставите коментар