Partizan - Asteras, reakcije

Trener Partizana smatra da su crno-beli u ovosezonskom učešću u Ligi Evrope zaslužili više nego što pokazuje učinjeno.

Fudbal 12.12.2014 | 14:40
Partizan - Asteras, reakcije

Partizan je završio sa Evropom za ovu sezonu.

Remijem protiv Asterasa u Beogradu (0:0), stavljena je tačka na učešće u Ligi Evrope, u kojoj su crno-beli osvojili dva boda u mečevima protiv grčkog predstavnika, Totenhema i Bešiktaša.

"Nismo imali sreće večeras, kao što nismo imali ni ranije. Zaslužili smo više od ova dva boda, ali nam se ta sreća možda vratila u domaćem prvenstvu", konstatovao je Nikolić posle meča.

Partizan je ovog četvrtka bio bolji rival od Asterasa, mada su Grci u poslednjim trenucima meča mogli i do sva tri boda posle jedne kontre.

"Gledali smo jako lepu utakmicu. Partizan je igrao jako dobar fudbal pred svojom publikom. Odajem priznanje igračima što su našli motiva u sebi i što su i ovu 30. utakmicu odigrali na ovakav način", pohvalio je Nikolić igrače i nastavio:

"Kontorlisali smo utakmicu svih 90 minuta protiv jednog veoma organizovanog i tvrdog protivnika. Osim što smo imali izvanredan voljni momenat, imali smo i jako izražen kvalitet igre, ali smo nažalost promašili prevelik broj prilika. Samo su golovi falili da zadovoljimo i sebe i navijače".

Trener crno-belih smatra da je Partizan zaslužio pobedu u ovom meču.

"U najmanju ruku smo zaslužili pobedu, a mogla je da bude i ubedljiva. Igrači su mene i stručni štab zadovoljili i zato ostaje žal, jer zalaganjem i kvalitetom zaslužili da dođu do pobede".

Na pitanje da li je ovo najbolja utakmica Partizana u Ligi Evrope, Nikolić je kazao da su crno-beli i u ranijim utakmicama igrali dobro, ali da su svi ti mečevi bili drugačiji.

"U smislu poseda i protoka lopte, viskog presinga, kontrole igre - apsolutno da. Ali, igrali smo jako dobro i u Londonu i Istanbulu, ovde protiv Totenhema, ali to su bile drugačije utakmice. Ova je možda bila za oko i dušu najdopadljivija", smatra Nikolić.

Trener Asterasa Stajkos Vergetis je rekao da je njegova ekipa čekala prilike iz kontranapada, ali da nije uspela u tome.

"Osetili smo veliki pritisak od strane Partizana koji je želeo pobedu u takmičenju. Bili smo dobro organizovani u odbrani i pokušavali smo iz kontranapada da postignemo gol, ali nismo uspeli", rekao je on.

Vegetis je istakao da je ponosan na igrače kako su predstavljali klub u Evropi.

"Završio se naš everopski put, bilo je mnogo emocija. Srećni smo što imali prilike da obradujemo naše navijače, grčki narod i da donesemo dobru sliku naše zemlje. Naš klub se prvi put u istoriji plasirao u evropsko takmičenje i zato hvala svim igračima koji su učestvovali i ostavili dušu na terenu", kazao je Vergetis.

Asteras je završio kao treći u grupi sa šest bodova.

Fudbaler Partizana Nikola Ninković rekao je da je njegova ekipa bila bolja od Asteras Tripolisa, ali da je nije hteo gol.

Partizan je kao domaćin igrao nerešeno 0:0 sa Asterasom u poslednjem kolu Grupe C Lige Evropa i tako to takmičenje završio sa dva boda.

"Jako mi je žao što nisam postigao gol, dobro je što utakmica nije imala značaj. Lopta nije htela u mrežu, naročito mene. Bili smo bolji i dominirali sve vreme, ali nažalost to nismo upeli da meterijalizujemo", rekao je Ninković.

Fudbaleri Partizana svesni su da su mogli do prve pobede ove sezone u Ligi Evrope.

"Imali smo nekoliko dobrih šansi, ali ponovila se naša stara boljka u Evropi - neefikasnost. Šta je tu je, mogli smo i da izubimo u 90. minutu. Ovo je naša realnost", smatra Nikola Drinčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar