Може ли Реал до свјетског рекорда?!

Фудбалери Реал Мадрида оборили су рекорд великог ривала Барселоне од 19. победа у низу, после тријумфа у Лиги шампиона над Лудогорецом.

Фудбал 12.12.2014 | 10:20
Може ли Реал до свјетског рекорда?!

Екипа Карла Анчелотија је тако срушила рекорд тима Франка Рајкарда из сезоне 2005/2006, када је Блауграна стигла до 18. тријумфа у низу у свим такмичењима.

Ипак, да би постали светски рекордери 'Краљевићи' морају да забележе још шест победа како би стигли и престигли бразилску Коритибу, која је 2011. године 24 пута за редом била успешна.

На путу ка новом рекорду Шпаније екипа са Сантијаго Бернабеуа уписала је 11 тријумфа у Примери, шест у Лиги шампиона и два у Суперкупу Шпаније. Оно што је још фасцинантније је да је Реал у претходних 19 мечева постигао невероватан 71 гол – или ти 3,73 у просеку на деведесет минута, примивши за то време само десет погодака.

Први наредни испит имаће у петак, када у оквиру 15. кола Примере гостују Алмерији, па их затим очекује светско клупско првенство у Мароку. Уколико савладају Алмерију и освоје трофеј на Мундијалу за клубове доћи ће до бројке од 22 победе у низу. Следеће календарску годину отварају дуелом са Валенсијом у Мадриду, а затим их чека градски дерби у Купу краља са Атлетиком.

Ако успеју да славе и на ова два изузетно тешка дуела, посебно у овом са тврдим и незгодним 'Јорганџијама', обарању светског рекорда могли би да се надају против Еспањола код куће.

Такође, ова генерација актуелног првака Европе успела је да изједначи рекорд екипе Зозеа Муриња од пре две сезоне, са свих шест победа у групној фази Лиге шампиона.

Осим споменутих генерација тима из Мадрида, то је још пошло за ногом Милану (1992/93), Пари Сен Жермену (1994/95), Спартаку из Москве (1995/96) и Барселони (2002/03). Занимљиво је да је само Милан после шест тријумфа у првој фази стигао до финале, али нико не и до 'ушатог' трофеја.

Коментари / 0

Оставите коментар