Može li Real do svjetskog rekorda?!

Fudbaleri Real Madrida oborili su rekord velikog rivala Barselone od 19. pobeda u nizu, posle trijumfa u Ligi šampiona nad Ludogorecom.

Fudbal 12.12.2014 | 10:20
Može li Real do svjetskog rekorda?!

Ekipa Karla Ančelotija je tako srušila rekord tima Franka Rajkarda iz sezone 2005/2006, kada je Blaugrana stigla do 18. trijumfa u nizu u svim takmičenjima.

Ipak, da bi postali svetski rekorderi 'Kraljevići' moraju da zabeleže još šest pobeda kako bi stigli i prestigli brazilsku Koritibu, koja je 2011. godine 24 puta za redom bila uspešna.

Na putu ka novom rekordu Španije ekipa sa Santijago Bernabeua upisala je 11 trijumfa u Primeri, šest u Ligi šampiona i dva u Superkupu Španije. Ono što je još fascinantnije je da je Real u prethodnih 19 mečeva postigao neverovatan 71 gol – ili ti 3,73 u proseku na devedeset minuta, primivši za to vreme samo deset pogodaka.

Prvi naredni ispit imaće u petak, kada u okviru 15. kola Primere gostuju Almeriji, pa ih zatim očekuje svetsko klupsko prvenstvo u Maroku. Ukoliko savladaju Almeriju i osvoje trofej na Mundijalu za klubove doći će do brojke od 22 pobede u nizu. Sledeće kalendarsku godinu otvaraju duelom sa Valensijom u Madridu, a zatim ih čeka gradski derbi u Kupu kralja sa Atletikom.

Ako uspeju da slave i na ova dva izuzetno teška duela, posebno u ovom sa tvrdim i nezgodnim 'Jorgandžijama', obaranju svetskog rekorda mogli bi da se nadaju protiv Espanjola kod kuće.

Takođe, ova generacija aktuelnog prvaka Evrope uspela je da izjednači rekord ekipe Zozea Murinja od pre dve sezone, sa svih šest pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona.

Osim spomenutih generacija tima iz Madrida, to je još pošlo za nogom Milanu (1992/93), Pari Sen Žermenu (1994/95), Spartaku iz Moskve (1995/96) i Barseloni (2002/03). Zanimljivo je da je samo Milan posle šest trijumfa u prvoj fazi stigao do finale, ali niko ne i do 'ušatog' trofeja.

Komentari / 0

Ostavite komentar