Укинут притвор осумњиченим за тероризам

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране четворици осумњичених за тероризам и јавно подстицање на терористичке активности у предмету "Хусеин Боснић и други".

 

Босна и Херцеговина 11.12.2014 | 16:46
Укинут притвор осумњиченим за тероризам

Мјере забране одређене су Салку Имамовићу, Мехмеду Тутмићу, Енверу Лалићу и Фикрету Хаџићу, саопштено је из Суда БиХ. 

Осумњиченим је изречена забрана напуштања мјеста боравка, забрана путовања уз привремено одузимање путних исправа и забрана издавања нових путних исправа, као и забрана кориштења личне карте за прелазак границе БиХ. Одређена им је и обавеза свакодневног јављања надлежном органу. 

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости биће вршена свака два мјесеца. У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им бити одређен притвор.

Салко Имамовић и Мехмед Тутмић осумњичени су за кривично дјело противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама, а Енвер Лалић и Фикрет Хаџић за кривично
дјело организовање терористичке групе у вези са кривичним дјелом тероризам и финансирање терористичких акитвности. 

Хусеин Билал Боснић је са још 15 припадника селефијске заједнице ухапшен 3. септембра у акцији Агенције за истраге и заштиту БиХ кодног назива "Дамаск", због сумње да је организовао терористичке групе, те јавно подстицао на терористичке активности.


Коментари / 0

Оставите коментар