Филип ће славити голове како кажу навијачи!

Српски нападач заузима централно место у римској штампи, која истиче да је за кратко време постао омиљени лик међу фановима и руководиоцима Небескоплавих.

Фудбал 10.12.2014 | 23:00
Филип ће славити голове како кажу навијачи!

Филип Ђорђевић је смислио оргиналан начин како да одговори на критике појединих навијача Лација да се не радује довољно постигнутим головима у дресу Лација. Српски центарфор је јуче отворио свој званични профил на Твитеру и прва порука је била упућена навијачима Небескоплавих: „Реците ми како да прослављам голове, изабраћу најлепши предлог".

Уследила је лавина предлога, од подигнутог прста у стилу легенде Лација Ђорђа Кинаље, затим имитирање орловог лета или балета у стилу Драгон Бола.

Ђорђевићева иницијатива свидела се италијанским медијима и нашла је простор у готово свим спортским, али и другим дневницима. Коријере дело спорт је посветио нашем фудбалеру чак две стране. У два текста под насловима: „Ђорђевић: постизаћу голове с навијачима" и „Хоћу Европу, још ћу напредовати", испричана је готово цела фудбаска историја и актуелни тренутак српског репрезентативца који је летос, после шест година проведених у Нанту, прешао у Лацио. Да све буде бајковито за Ђорђевића, који је већ постигао седам голова у дресу Небескоплавих, допринела је и вест да са својом супругом Јованом чека принову, тако да ће следеће године постати и отац. Једина негативна нота је репрезентација Србије и „неспоразум", да употребимо еуфемизам, са стручним штабом српске репрезентације око његове минутаже.

Италијанска штампа пише да је Ђорђевић већ постао идол навијача Лација, а да је својом несебичношћу и платеалној демонстрацији да је тим важнији од појединца - сервирајући на тацни лопту Фелипеу Андерсону за победоносни гол против Парме - зацементирао место у срцима тифоза Лација.

„У таквим тренуцима доминира жеља за победом. Било је компликовано. Врло сам задовољан што смо успели да победимо и снагом воље пребродимо изузетно тежак терен какав је Пармин. Три бода из Парме су нам вратила самопуздање, надамо се да смо отворили нови циклус победа и да ћемо га против Аталанте наставити", изнео је виђење Ђорђевић поводом асистенције Андерсону и победе над Пармом.

Такође, на широкогрудост, пожртвованост и оданост нису остали имуни ни руководиоци Лација и тренер Стефано Пиоли. Председник Клаудио Лотито и спортски директор Игли Таре користе сваки тренутак да истакну да је Ђорђевић један од њихових најбољих потеза на фудбалској пијаци и да су изузетно задовољни, не само због постигнутних голова и доприноса који даје на терену, већ и његовим понашањем које је апсолутно у функцији ставарање победничке атмосфере у свлачионици.

Ђорђевић је за кратко време успео да заради и поверење и поштовање таквог аса као што је Мирослав Клосе, најбољи стрелац свих времена на светским првенствима, и поред тога што му је Филип узео место у стартној постави римског клуба.

„Желим да постигнем што више голова. Циљ је да у овој сезони обезбедимо место које нас води у Лигу Европе, што значи да желимо да стигнемо међу првих пет на крају првенства", издекламовао је личне и клупске циљеве Ђорђевић.

На крају Ђорђевић није могао да избегне питање везано за дерби који ће се играти за месец дана на Олимпијском стадиону, али је на њега одговорио дијалектичким „дриблингом".

„Гол на дербију сви сањају. Желим да одиграм целу сезону на високом нивоу, али је још важније да цео тим игра добро. Сада познајем већи део тимова Серије А и сигуран сам да ће мој учинак бити још бољи у пролећном делу шампионата", рекао је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар