Filip će slaviti golove kako kažu navijači!

Srpski napadač zauzima centralno mesto u rimskoj štampi, koja ističe da je za kratko vreme postao omiljeni lik među fanovima i rukovodiocima Nebeskoplavih.

Fudbal 10.12.2014 | 23:00
Filip će slaviti golove kako kažu navijači!

Filip Đorđević je smislio orginalan način kako da odgovori na kritike pojedinih navijača Lacija da se ne raduje dovoljno postignutim golovima u dresu Lacija. Srpski centarfor je juče otvorio svoj zvanični profil na Tviteru i prva poruka je bila upućena navijačima Nebeskoplavih: „Recite mi kako da proslavljam golove, izabraću najlepši predlog".

Usledila je lavina predloga, od podignutog prsta u stilu legende Lacija Đorđa Kinalje, zatim imitiranje orlovog leta ili baleta u stilu Dragon Bola.

Đorđevićeva inicijativa svidela se italijanskim medijima i našla je prostor u gotovo svim sportskim, ali i drugim dnevnicima. Korijere delo sport je posvetio našem fudbaleru čak dve strane. U dva teksta pod naslovima: „Đorđević: postizaću golove s navijačima" i „Hoću Evropu, još ću napredovati", ispričana je gotovo cela fudbaska istorija i aktuelni trenutak srpskog reprezentativca koji je letos, posle šest godina provedenih u Nantu, prešao u Lacio. Da sve bude bajkovito za Đorđevića, koji je već postigao sedam golova u dresu Nebeskoplavih, doprinela je i vest da sa svojom suprugom Jovanom čeka prinovu, tako da će sledeće godine postati i otac. Jedina negativna nota je reprezentacija Srbije i „nesporazum", da upotrebimo eufemizam, sa stručnim štabom srpske reprezentacije oko njegove minutaže.

Italijanska štampa piše da je Đorđević već postao idol navijača Lacija, a da je svojom nesebičnošću i platealnoj demonstraciji da je tim važniji od pojedinca - servirajući na tacni loptu Felipeu Andersonu za pobedonosni gol protiv Parme - zacementirao mesto u srcima tifoza Lacija.

„U takvim trenucima dominira želja za pobedom. Bilo je komplikovano. Vrlo sam zadovoljan što smo uspeli da pobedimo i snagom volje prebrodimo izuzetno težak teren kakav je Parmin. Tri boda iz Parme su nam vratila samopuzdanje, nadamo se da smo otvorili novi ciklus pobeda i da ćemo ga protiv Atalante nastaviti", izneo je viđenje Đorđević povodom asistencije Andersonu i pobede nad Parmom.

Takođe, na širokogrudost, požrtvovanost i odanost nisu ostali imuni ni rukovodioci Lacija i trener Stefano Pioli. Predsednik Klaudio Lotito i sportski direktor Igli Tare koriste svaki trenutak da istaknu da je Đorđević jedan od njihovih najboljih poteza na fudbalskoj pijaci i da su izuzetno zadovoljni, ne samo zbog postignutnih golova i doprinosa koji daje na terenu, već i njegovim ponašanjem koje je apsolutno u funkciji stavaranje pobedničke atmosfere u svlačionici.

Đorđević je za kratko vreme uspeo da zaradi i poverenje i poštovanje takvog asa kao što je Miroslav Klose, najbolji strelac svih vremena na svetskim prvenstvima, i pored toga što mu je Filip uzeo mesto u startnoj postavi rimskog kluba.

„Želim da postignem što više golova. Cilj je da u ovoj sezoni obezbedimo mesto koje nas vodi u Ligu Evrope, što znači da želimo da stignemo među prvih pet na kraju prvenstva", izdeklamovao je lične i klupske ciljeve Đorđević.

Na kraju Đorđević nije mogao da izbegne pitanje vezano za derbi koji će se igrati za mesec dana na Olimpijskom stadionu, ali je na njega odgovorio dijalektičkim „driblingom".

„Gol na derbiju svi sanjaju. Želim da odigram celu sezonu na visokom nivou, ali je još važnije da ceo tim igra dobro. Sada poznajem veći deo timova Serije A i siguran sam da će moj učinak biti još bolji u prolećnom delu šampionata", rekao je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar