Позив на борбу против корупције

Изражена корупција у више области, вишемјесечна криза скупштинске већине која блокира законодавну па и извршну власт и случај милионских депозита у „Бобар“ банци, само су крупнији докази да је корупција друго име за јавну власт у Брчком, речено је на прес конференцији Удружења „Призма“.

Босна и Херцеговина 09.12.2014 | 22:11
Позив на борбу против корупције

Политичка корупција доминира, а нарочито у запошљавању у институцијама дистрикта, тврде чланови „Призме“.

Неодговоран, нестручан и бахат однос према јавној имовини, етно-партијска функција власти у коруптивно дјеловање блокирали су више од 20 милиона марака заробљених у „Бобар“ Банци чиме је озбиљно угрожена фискална стабилност цијеле заједнице, речено је на конференцији за новинаре.

Чланови удружења „Грађани дјелују одлучно“ су најавили мониторинг полицијских истрага свих пријављених случајева корупције.

С конференције за новинаре упућен је апел НВО, медијима и грађанима да се активније укључе у борбу против свих видова корупције и сарађују с Удружењем „Призма“ и надлежним органима у борби против ове велике пошасти по којој је Брчко дистрикт, нажалост, у врху љествице свих истраживања у БиХ.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Брцко је пропали град

09.12.2014 21:18

То је једино мјесто у овој држави, гдје скупа живе и сарађују срби хрвати у муслимани. Скупа су опљачкали град!!! Мислим на власт, не на сироти народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

09.12.2014 21:26

ДИЖИ СЕ НАРОДЕ НА НОГЕ ЛАГАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оној се касно кајати

09.12.2014 22:56

Гласали сте за њих.

ОДГОВОРИТЕ