Poziv na borbu protiv korupcije

Izražena korupcija u više oblasti, višemjesečna kriza skupštinske većine koja blokira zakonodavnu pa i izvršnu vlast i slučaj milionskih depozita u „Bobar“ banci, samo su krupniji dokazi da je korupcija drugo ime za javnu vlast u Brčkom, rečeno je na pres konferenciji Udruženja „Prizma“.

Bosna i Hercegovina 09.12.2014 | 22:11
Poziv na borbu protiv korupcije

Politička korupcija dominira, a naročito u zapošljavanju u institucijama distrikta, tvrde članovi „Prizme“.

Neodgovoran, nestručan i bahat odnos prema javnoj imovini, etno-partijska funkcija vlasti u koruptivno djelovanje blokirali su više od 20 miliona maraka zarobljenih u „Bobar“ Banci čime je ozbiljno ugrožena fiskalna stabilnost cijele zajednice, rečeno je na konferenciji za novinare.

Članovi udruženja „Građani djeluju odlučno“ su najavili monitoring policijskih istraga svih prijavljenih slučajeva korupcije.

S konferencije za novinare upućen je apel NVO, medijima i građanima da se aktivnije uključe u borbu protiv svih vidova korupcije i sarađuju s Udruženjem „Prizma“ i nadležnim organima u borbi protiv ove velike pošasti po kojoj je Brčko distrikt, nažalost, u vrhu ljestvice svih istraživanja u BiH.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Brcko je propali grad

09.12.2014 21:18

To je jedino mjesto u ovoj državi, gdje skupa žive i sarađuju srbi hrvati u muslimani. Skupa su opljačkali grad!!! Mislim na vlast, ne na siroti narod.

ODGOVORITE
Name

prijedor

09.12.2014 21:26

DIŽI SE NARODE NA NOGE LAGANE.

ODGOVORITE
Name

Onoj se kasno kajati

09.12.2014 22:56

Glasali ste za njih.

ODGOVORITE