Донован се опрашта од фудбала с титулом!

Лендон Донован, фудбалски Коби Брајант Калифорније, окончао је блиставу каријеру са новом титулом првака Сједињених Америчких Држава.

Фудбал 10.12.2014 | 10:00
Донован се опрашта од фудбала с титулом!

Легендарни амерички фудбалер је недељу одиграо свој последњи меч у којем је са Лос Анђелес Галаксијем стигао до своје шесте титуле у МЛС лиги.

"Чиста радост. Не постоји овакво искуство. Не могу да замислим да га било шта замени у мом животу. Много ће ми недостајати, то је најтеже", рекао је 32-годишњи, сада већ бивши фудбалер.

Донован није одиграо свој најбољи меч, није дао гол, само једном шутирао, али је 27.000 навијача клицало његово име након победе над Њу Ингланд Револушном.

"Гледао сам та лица сваке недеље. Осећам да су више од навијача, као да су део породице. Некад звучи труло рећи да ово делимо са навијачима, али је заиста тако", истакао је Донован.

Донован је током 16-годишње играчке каријере постао најбољи стрелац и асистент и МЛС лиге и репрезентације САД.

"Осећам се узбуђено, тужно, несигурно, чудно. Не морам више да тренирам", закључио је свој опроштај Донован, који ће вероватно једино да жали што га Јирген Клинсман није водио на Мундијал протеклог лета у Бразилу.

Донован је каријеру почео у фудбалској ИМГ академији на Флориди, одакле је прешао у Бајер Леверкузен.

Током пет година ретко је добијао шансу у Немачкој, па је четири сезоне играо на позајмици у Сан Хозеу, са којим је освојио прве две титуле и постао прва праве МЛС звезда.

У Лос Анђелес је дошао 2005. и још три пута се повремено окушао у Европи, у Бајерну и два пута у Евртону, али је био далеко од свог МЛС нивоа.

Каријеру је завршио са 182 гола на 458 утакмица за клубове, те 57 голова и чак 157 наступа за САД.

Коментари / 0

Оставите коментар