Donovan se oprašta od fudbala s titulom!

Lendon Donovan, fudbalski Kobi Brajant Kalifornije, okončao je blistavu karijeru sa novom titulom prvaka Sjedinjenih Američkih Država.

Fudbal 10.12.2014 | 10:00
Donovan se oprašta od fudbala s titulom!

Legendarni američki fudbaler je nedelju odigrao svoj poslednji meč u kojem je sa Los Anđeles Galaksijem stigao do svoje šeste titule u MLS ligi.

"Čista radost. Ne postoji ovakvo iskustvo. Ne mogu da zamislim da ga bilo šta zameni u mom životu. Mnogo će mi nedostajati, to je najteže", rekao je 32-godišnji, sada već bivši fudbaler.

Donovan nije odigrao svoj najbolji meč, nije dao gol, samo jednom šutirao, ali je 27.000 navijača klicalo njegovo ime nakon pobede nad Nju Ingland Revolušnom.

"Gledao sam ta lica svake nedelje. Osećam da su više od navijača, kao da su deo porodice. Nekad zvuči trulo reći da ovo delimo sa navijačima, ali je zaista tako", istakao je Donovan.

Donovan je tokom 16-godišnje igračke karijere postao najbolji strelac i asistent i MLS lige i reprezentacije SAD.

"Osećam se uzbuđeno, tužno, nesigurno, čudno. Ne moram više da treniram", zaključio je svoj oproštaj Donovan, koji će verovatno jedino da žali što ga Jirgen Klinsman nije vodio na Mundijal proteklog leta u Brazilu.

Donovan je karijeru počeo u fudbalskoj IMG akademiji na Floridi, odakle je prešao u Bajer Leverkuzen.

Tokom pet godina retko je dobijao šansu u Nemačkoj, pa je četiri sezone igrao na pozajmici u San Hozeu, sa kojim je osvojio prve dve titule i postao prva prave MLS zvezda.

U Los Anđeles je došao 2005. i još tri puta se povremeno okušao u Evropi, u Bajernu i dva puta u Evrtonu, ali je bio daleko od svog MLS nivoa.

Karijeru je završio sa 182 gola na 458 utakmica za klubove, te 57 golova i čak 157 nastupa za SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar