Тражиће од нас да признамо Косово

Председник Томислав Николић каже да "апсолутно зна" да ће се Србија наћи пред избором: или Косово или Европа. На то морамо да будемо спремни, поручује Николић.

Србија 06.12.2014 | 17:57
Тражиће од нас да признамо Косово

Председник Србије Томислав Николић рекао је да ће Брисел Србију суочити са признавањем Косова и да на то мора бити спремна.

"О томе што пре треба да постигнемо национални консензус и време је да о томе разговарам са премијером Вучићем", рекао је Николић.

Николић додаје да речи комесара ЕУ Јоханеса Хана, који је о томе говорио, нико из ЕУ није демантовао, "а то значи и да комесар није говорио само из своје главе, већ је очигледно изнео званичан став".

Упитан да ли би предводио државу која би се одрекла Косова зарад чланства у ЕУ, Николић каже да не би учествовао у Влади која би признала независност Косова и "која би мерила хоћемо ли више евра добити ако га се одрекнемо".

На додатно питање сматра ли да би Влада у том случају пошла за њим, одговара да не сумња да би Влада имала исту позицију.

"Не мора да пође за мном. Пошла би за својим Уставом, интересима и расположењем грађана Србије, чашћу, моралом... Не сумњам да би Влада имала исту позицију у том случају", рекао је председник Србије и додао да међу људима који нешто значе у српској политици не види ниједног који би се одрекао Косова и да бисмо се "истовремено одрекли свега онога што нас чини Србима".

Николић је такође, упитан зашто је одлучио да први од званичника о томе проговори, рекао да види да се осим њега на ту тему нико не изјашњава или каже да тог услова нема у преговорима.

"Не треба да забијамо главу у песак попут ноја и да не видимо лава који нас једе одозго", закључио је председник Србије.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

РУСИА

06.12.2014 17:06

Нема ниста од запада идемо на исток. исток-запад запад-исток'Дај бре одлцте се једанпут или запад или исток овако нас дрзите на мртвој тацки 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XxX

06.12.2014 17:42

а теби теско??

ОДГОВОРИТЕ
Name

то ти нама

06.12.2014 18:25

покушаваш маглу продати . владар је стигао. више сад има руских филмова на ртс-у и разних културних и војних извјештаја , за седам дана , него некад за годину .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали

06.12.2014 19:06

Косово није висе дио србије назалост али то је цињеница! Косово је алиби политцарима и нацин богацењење под називом патриотизам!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

06.12.2014 19:59

Миц по миц и Косово дрзава.Хехех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2222

06.12.2014 20:08

Са малим се потпуно слазем ,ста је проблем признати Косово ,ионако од њега србија нема ама бас никакве користи,свакако други владају сњим. Само србији мозе бити горе,а сто се тице истока,нисмо ми за гору опцију,па и сад боље зивимо него ови на истоку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФочаКМК

06.12.2014 20:45

Па то и птице на глави знају већ деценију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.12.2014 20:53

Какво бре Косово и исток. Косово је Слобо изгубио и то је то. Идемо даље идемо на запад и у ЕУ. Русија гледа само свој интерес, боли њих она ствар за Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

06.12.2014 22:05

И руси би се радо одрекли сиротиње и усли у ЕУ, да им није принципа и поноса. Искрено, кад би питали сваког од нас где би да се пресели Минхен или Москва, ста би одлуцио. Ал искрено. Никог нисам досад цуо да казе: "да ми се доцепати Москве".

ОДГОВОРИТЕ