Tražiće od nas da priznamo Kosovo

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da "apsolutno zna" da će se Srbija naći pred izborom: ili Kosovo ili Evropa. Na to moramo da budemo spremni, poručuje Nikolić.

Srbija 06.12.2014 | 17:57
Tražiće od nas da priznamo Kosovo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će Brisel Srbiju suočiti sa priznavanjem Kosova i da na to mora biti spremna.

"O tome što pre treba da postignemo nacionalni konsenzus i vreme je da o tome razgovaram sa premijerom Vučićem", rekao je Nikolić.

Nikolić dodaje da reči komesara EU Johanesa Hana, koji je o tome govorio, niko iz EU nije demantovao, "a to znači i da komesar nije govorio samo iz svoje glave, već je očigledno izneo zvaničan stav".

Upitan da li bi predvodio državu koja bi se odrekla Kosova zarad članstva u EU, Nikolić kaže da ne bi učestvovao u Vladi koja bi priznala nezavisnost Kosova i "koja bi merila hoćemo li više evra dobiti ako ga se odreknemo".

Na dodatno pitanje smatra li da bi Vlada u tom slučaju pošla za njim, odgovara da ne sumnja da bi Vlada imala istu poziciju.

"Ne mora da pođe za mnom. Pošla bi za svojim Ustavom, interesima i raspoloženjem građana Srbije, čašću, moralom... Ne sumnjam da bi Vlada imala istu poziciju u tom slučaju", rekao je predsednik Srbije i dodao da među ljudima koji nešto znače u srpskoj politici ne vidi nijednog koji bi se odrekao Kosova i da bismo se "istovremeno odrekli svega onoga što nas čini Srbima".

Nikolić je takođe, upitan zašto je odlučio da prvi od zvaničnika o tome progovori, rekao da vidi da se osim njega na tu temu niko ne izjašnjava ili kaže da tog uslova nema u pregovorima.

"Ne treba da zabijamo glavu u pesak poput noja i da ne vidimo lava koji nas jede odozgo", zaključio je predsednik Srbije.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

RUSIA

06.12.2014 17:06

Nema nista od zapada idemo na istok. istok-zapad zapad-istok'Daj bre odlcte se jedanput ili zapad ili istok ovako nas drzite na mrtvoj tacki 20 godina.

ODGOVORITE
Name

XxX

06.12.2014 17:42

a tebi tesko??

ODGOVORITE
Name

to ti nama

06.12.2014 18:25

pokušavaš maglu prodati . vladar je stigao. više sad ima ruskih filmova na rts-u i raznih kulturnih i vojnih izvještaja , za sedam dana , nego nekad za godinu .

ODGOVORITE
Name

mali

06.12.2014 19:06

Kosovo nije vise dio srbije nazalost ali to je cinjenica! Kosovo je alibi politcarima i nacin bogacenjenje pod nazivom patriotizam!!!

ODGOVORITE
Name

Zika

06.12.2014 19:59

Mic po mic i Kosovo drzava.Heheh.

ODGOVORITE
Name

2222

06.12.2014 20:08

Sa malim se potpuno slazem ,sta je problem priznati Kosovo ,ionako od njega srbija nema ama bas nikakve koristi,svakako drugi vladaju snjim. Samo srbiji moze biti gore,a sto se tice istoka,nismo mi za goru opciju,pa i sad bolje zivimo nego ovi na istoku

ODGOVORITE
Name

ФочаКМК

06.12.2014 20:45

Па то и птице на глави знају већ деценију.

ODGOVORITE
Name

Milan

06.12.2014 20:53

Kakvo bre Kosovo i istok. Kosovo je Slobo izgubio i to je to. Idemo dalje idemo na zapad i u EU. Rusija gleda samo svoj interes, boli njih ona stvar za Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Rus

06.12.2014 22:05

I rusi bi se rado odrekli sirotinje i usli u EU, da im nije principa i ponosa. Iskreno, kad bi pitali svakog od nas gde bi da se preseli Minhen ili Moskva, sta bi odlucio. Al iskreno. Nikog nisam dosad cuo da kaze: "da mi se docepati Moskve".

ODGOVORITE