Хрватска естрада оставља "брдо" пара српским композиторима!

Српски композитори Душан Бачић и Александар Милић Мили осим Цеци и Лепој Брени пишу песме и за хрватске певаче, пише Јутарњи лист.

Забава 03.12.2014 | 12:55
Хрватска естрада оставља "брдо" пара српским композиторима!

-Песма "Цунами" осваја на прву, тера вас на плес, а неке од вас натераће и да се попну на сто - рекла је Јелена Розга најављујући свој нови хит који је настао у радионици београдског композитора Душана Бачића.
Овај 28-годишњак најпознатији је по сарадњи са Недом Украден и Северином Вучковић, али и Жељком Бебеком, Иваном Заком и Црвеном јабуком.


Готово све што напише постаје хит, па не чуди да на естрадној сцени слови као један од најскупљих композитора који песме наплаћује чак и 7000 еура. Јер толико је,наводно добио од Северине за песму “Тарапана” помоћу које је лепа Сплићанка, по Бачићевим речима, “развалила” Балкан.

Северина већ извесно време сарађује са српским композиторима, а пре пет година снимила је песму "Лола" коју је за њу написао Александар Милић Мили, иначе аутор многих Цециних албума. Последња музичка сарадња са српским композиторима стајала ју је коштала ју је око 4000 еура. Инвестиција се итекако исплатила јер је “Море туге”, дует што га је Северина снимила са Сашом Матићем, у првих 24 сата на YоуТубеу скупио 785.000 прегледа, чиме је постао регионални хит сингл у рекордном року.

Северина и Саша Матић тиме су надмашили регионални рекорд који је досад такође држала Северина с песмом “Уно моменто”, а коју су по цијени од наводно 3000 еура написали Филип Милетић и Милош Рогановић.

Осим Северине и Јелене Розге услуге српских композитора радо користе и Нина Бадрић, Маја Шупут, група “Карма”, Санди Ценов, Мартина Врбос ... Песме у просеку коштају између 1000 и 4000 еура, али када је у питању хит, те границе се подижу.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар