Бруталан злочин у Чачку

Заклао газдарицу, па отишао у кафану!

Србија 03.12.2014 | 07:09
Бруталан злочин у Чачку

Горан Станић (46) из Чачка, који је јуче усмртио Милу Симић (82) власницу куће, на идентичан начин убио је своју супругу и одлежао 13 година робије. 

Горан Станић (46) из Чачка ножем је искасапио Милу Симић (82), власницу куће у којој је живео као подстанар.

Након крвавог пира у Ломиној 18, убица је мирно одшетао до оближње кафане и наставио да пије. Пре 13 година крвник је на сличан начин убио супругу, а након одлежане робије вратио се у Чачак, где је на скоро идентичан начин поновио злочин.

Лечен од алкохолизма

- Старица је задобила више убода ножем по телу и врату, од којих је преминула на лицу места. Када се починилац у ноћи између понедељка и уторка предао полицији у Лучанима, признао је дело и у детаље описао читав злочин. Рекао је да је одмах након свађе са старицом, извадио нож, преклао је и након тога отишао у оближњу кафану у којој је наставио да пије, а потом је побегао - каже наш извор из истраге, додајући да је и приликом предаје Станић био у тешком стању пијанства.

Како сазнајемо, након убиства супруге, за које је одлежао 13 година робије, Станићу је суд одредио меру лечења од алкохолизма, захваљујући којој је и пуштен на слободу.

Комшије у Ломиној улици пензионерку Милу знају само по добром. Кажу да је живела сама и да је увек била благонаклона према свим станарима, некима који су били лошијег материјалног стања је опраштала кирију.
- Мила је одувек живела сама, није имала ни мужа ни децу, а једина даља рођака јој је сестричина која живи у Београду. У кући је имала четири стана, од којих је три издавала за мале паре, а у једном од њих је становао и њен убица. Најпре је једне ноћи дошао код ње пијан, галамио и псовао. Потом је, обезнањен од алкохола, покушао да запали стан у коме је живео, али су га комшије у томе спречиле. Мила га је због тога пријавила полицији - причају комшије у Ломиној 18 у Чачку.

Продавао жртвин накит

Иако полиција искључује пљачку као мотив овог убиства, комшије верују да јој је убица узео златан прстен и ланац које је у кафани, али и другим пролазницима нудио да прода. Након хапшења, Горан Станић је спроведен вишем јавном тужиоцу у Чачку, под сумњом да је извршио кривично дело тешко убиство.

СЕРИЈА ЗЛОЧИНА

- Новембар 2014 - Никола Стојков (19) и Јован Стојков Мојић (18) ухапшени су због сумње да су убили старицу Анђелку Азуицки (88) из Новог Бечеја, након чега су се и сексуално иживљавали над њом
- Мај 2014 - Р. Г. (28) из Старе Пазове ухапшен је због сумње да је угушио Зору Станковић (89) из Голубинаца код Старе Пазове, из чије је куће однео круњач за кукуруз
- Фебруар 2014 - Љиљана Милојевић Шуловић (76) убијена је и опљачкана у свом стану у Београду, а полиција и даље трага за починиоцима.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ц

03.12.2014 07:14

Е па, господо из власти, одговорност за смрт ове старице је на вама. Како је неко ко је извршио тешко убиство могао да добије само 13 година? Зар вам поштени грађани баш толико мало значе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лики

03.12.2014 08:59

СРАМОТА ЗА ОВАКВО СУДСТВО И ОВАКАВ КРВАВИ ПИР КОЈИ ЈЕ ПОНОВЉЕН ЗБОГ ПРВЕ СРАМНЕ ПРЕСУДЕ.ОНА ЈЕ СИГУРНО ГЛАСИЛА ДА ЈЕ У ИМЕ НАРОДА.ОНДА СРАМОТА И ЗА НАРОД КОЈИ ЈЕ ОВО ДОЗВОЛИО СУДУ И ПОНОВНОМ УБИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ