Brutalan zločin u Čačku

Zaklao gazdaricu, pa otišao u kafanu!

Srbija 03.12.2014 | 07:09
Brutalan zločin u Čačku

Goran Stanić (46) iz Čačka, koji je juče usmrtio Milu Simić (82) vlasnicu kuće, na identičan način ubio je svoju suprugu i odležao 13 godina robije. 

Goran Stanić (46) iz Čačka nožem je iskasapio Milu Simić (82), vlasnicu kuće u kojoj je živeo kao podstanar.

Nakon krvavog pira u Lominoj 18, ubica je mirno odšetao do obližnje kafane i nastavio da pije. Pre 13 godina krvnik je na sličan način ubio suprugu, a nakon odležane robije vratio se u Čačak, gde je na skoro identičan način ponovio zločin.

Lečen od alkoholizma

- Starica je zadobila više uboda nožem po telu i vratu, od kojih je preminula na licu mesta. Kada se počinilac u noći između ponedeljka i utorka predao policiji u Lučanima, priznao je delo i u detalje opisao čitav zločin. Rekao je da je odmah nakon svađe sa staricom, izvadio nož, preklao je i nakon toga otišao u obližnju kafanu u kojoj je nastavio da pije, a potom je pobegao - kaže naš izvor iz istrage, dodajući da je i prilikom predaje Stanić bio u teškom stanju pijanstva.

Kako saznajemo, nakon ubistva supruge, za koje je odležao 13 godina robije, Staniću je sud odredio meru lečenja od alkoholizma, zahvaljujući kojoj je i pušten na slobodu.

Komšije u Lominoj ulici penzionerku Milu znaju samo po dobrom. Kažu da je živela sama i da je uvek bila blagonaklona prema svim stanarima, nekima koji su bili lošijeg materijalnog stanja je opraštala kiriju.
- Mila je oduvek živela sama, nije imala ni muža ni decu, a jedina dalja rođaka joj je sestričina koja živi u Beogradu. U kući je imala četiri stana, od kojih je tri izdavala za male pare, a u jednom od njih je stanovao i njen ubica. Najpre je jedne noći došao kod nje pijan, galamio i psovao. Potom je, obeznanjen od alkohola, pokušao da zapali stan u kome je živeo, ali su ga komšije u tome sprečile. Mila ga je zbog toga prijavila policiji - pričaju komšije u Lominoj 18 u Čačku.

Prodavao žrtvin nakit

Iako policija isključuje pljačku kao motiv ovog ubistva, komšije veruju da joj je ubica uzeo zlatan prsten i lanac koje je u kafani, ali i drugim prolaznicima nudio da proda. Nakon hapšenja, Goran Stanić je sproveden višem javnom tužiocu u Čačku, pod sumnjom da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

SERIJA ZLOČINA

- Novembar 2014 - Nikola Stojkov (19) i Jovan Stojkov Mojić (18) uhapšeni su zbog sumnje da su ubili staricu Anđelku Azuicki (88) iz Novog Bečeja, nakon čega su se i seksualno iživljavali nad njom
- Maj 2014 - R. G. (28) iz Stare Pazove uhapšen je zbog sumnje da je ugušio Zoru Stanković (89) iz Golubinaca kod Stare Pazove, iz čije je kuće odneo krunjač za kukuruz
- Februar 2014 - Ljiljana Milojević Šulović (76) ubijena je i opljačkana u svom stanu u Beogradu, a policija i dalje traga za počiniocima.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

c

03.12.2014 07:14

E pa, gospodo iz vlasti, odgovornost za smrt ove starice je na vama. Kako je neko ko je izvršio teško ubistvo mogao da dobije samo 13 godina? Zar vam pošteni građani baš toliko malo znače?

ODGOVORITE
Name

liki

03.12.2014 08:59

SRAMOTA ZA OVAKVO SUDSTVO I OVAKAV KRVAVI PIR KOJI JE PONOVLJEN ZBOG PRVE SRAMNE PRESUDE.ONA JE SIGURNO GLASILA DA JE U IME NARODA.ONDA SRAMOTA I ZA NAROD KOJI JE OVO DOZVOLIO SUDU I PONOVNOM UBICI.

ODGOVORITE