За Златну лопту: Нојер, Меси и Роналдо!

Спала књига на три слова - у конкуренцији за награду за најбољег играча ове године остали су прва звезда мадридског Реала Кристијано Роналдо, голман Бајерна Мануел Нојер и ас Барселоне Лионел Меси.

Фудбал 01.12.2014 | 22:00
За Златну лопту: Нојер, Меси и Роналдо!

Претходна листа од 23 играча скраћена је уочи финалног избора 12. јануара у Цириху. Најбољи играч Реала тако ће бранити "Златну лопту" освојену 2013. године, када је други био Меси, а Ћави трећи.

Сада би Роналду, који је са Реалом освојио Лигу шампиона, највећа конкуренција требало да буде Нојер, један од тројице најбољих голмана данашњице, освајач дупле круне са Бајерном и светски шампион са репрезентацијом Немачке.

Ако се гледају успеси, најмање шансе да подигне "Златну лопту" има Меси, јер прошле сезоне није урадио ништа са Барселоном, док је са селекцијом Аргентине дошао до финала Мундијала, где је поражен управо од Немачке.

У конкуренцији за најбољег тренера остали су селектор "панцера" Јоаким Лев, тренер Реала Карло Анћелоти и његов колега на клупи градског ривала Атлетика, Дијего Симеоне.

Коментари / 0

Оставите коментар