Za Zlatnu loptu: Nojer, Mesi i Ronaldo!

Spala knjiga na tri slova - u konkurenciji za nagradu za najboljeg igrača ove godine ostali su prva zvezda madridskog Reala Kristijano Ronaldo, golman Bajerna Manuel Nojer i as Barselone Lionel Mesi.

Fudbal 01.12.2014 | 22:00
Za Zlatnu loptu: Nojer, Mesi i Ronaldo!

Prethodna lista od 23 igrača skraćena je uoči finalnog izbora 12. januara u Cirihu. Najbolji igrač Reala tako će braniti "Zlatnu loptu" osvojenu 2013. godine, kada je drugi bio Mesi, a Ćavi treći.

Sada bi Ronaldu, koji je sa Realom osvojio Ligu šampiona, najveća konkurencija trebalo da bude Nojer, jedan od trojice najboljih golmana današnjice, osvajač duple krune sa Bajernom i svetski šampion sa reprezentacijom Nemačke.

Ako se gledaju uspesi, najmanje šanse da podigne "Zlatnu loptu" ima Mesi, jer prošle sezone nije uradio ništa sa Barselonom, dok je sa selekcijom Argentine došao do finala Mundijala, gde je poražen upravo od Nemačke.

U konkurenciji za najboljeg trenera ostali su selektor "pancera" Joakim Lev, trener Reala Karlo Anćeloti i njegov kolega na klupi gradskog rivala Atletika, Dijego Simeone.

Komentari / 0

Ostavite komentar