Каква голеада у Бундеслиги и то без Бајерна!

Бајерн из Минхена наставља са доминацијом у Бундеслиги, а овог пута је минималним резултатом победио Херту. Јунаци овог кола ипак су Клас Јан Хунтелар из Шалкеа и Јосип Дрмић из Бајер Леверкузена, који су сјајним партијама донели убедљиве победе својим екипама.

Фудбал 29.11.2014 | 18:05
Каква голеада у Бундеслиги и то без Бајерна!

Минхенски Бајерн је у немачкој престоници Берлину оправдао улогу фаворита и савладао Херту са 1:0.

Гол одлуке постигао је Арјен Робен лепим шутем са 20-ак метара пошто му је лопту одложио, ове сезоне одлични Томас Милер. Гол је улепшао голман домаћих Томас Крафт који се испружио колико је могао, чак и закачио лопту, али није могао и да јој промени смер.

До краја утакмице су Баварци доминирали на терену, имали су лопту у поседу чак 72% времена, али мрежа домаћина је мировала.

Бајер Леверкузен је дошао до убедљиве победе над Келном на свом терену (5:1), иако није деловало да ће имати тако лак задатак по почетку утакмице.

После грешке на самом почетку меча голмана „аспиранџија” Бернда Лена, који је скривио једанаестерац и добио жути картон, Келн је повео преко Лемана, који је био сигурни извођач најстроже казне.

Бајер је ипак успео да дође до преокрета, а први гол постигао је након још једне грешке чувара мреже, овог пута Келновог Хорна, који је лоше интервенисао после слободног ударца Чалканоглуа и спустио лопту на ногу Карима Беларабија, а он такве ситуације не промашује.

На 2:1 преокренуо је Хакан Чакланоглу голом из слободног ударца.

Од 79. до 90. минута разиграо се млади Швајцарац Јосип Дрмић, који је овог лета дошао у Леверкузен као најбољи стрелац Нирнбурга, али је до сада имао мању минутажу.

Овај 22-годишњак је у игру ушао у другом полувремену, а у завршници је са два гола и асистенцијом за Беларабија понизио „јарчеве”.

Шалке лечи ране после убедљивог пораза у Лиги шампиона од Челсија (0:5), па се због све немоћи у том мечу испразнио на нејаком Мајнцу (4:1).

Јунак екипе из Гелзенкирхена је Клас Јан Хунтелар, који је три пута савладао Кариуса.

Холанђанин је свој први гол постигао у деветом минуту, на асистенцију Чупо-Мотига, а на 2:0 је повећао 16 минута касније, пошто се одлично снашао после лошег шута Мејера.

Оказаки је у финишу првог полувремена постигао гол и смањио заостатак Мајнца, али убрзо је Барнета постигао леп гол са дистанце, за који је и асистенцију уписао Хунтелар. У 61. минуту поново је тандем Чупо Мотинг-Хунтелар био одличан, па је на семафору писало 4:1.

Аугзбург је везао и четврту победу у шампионату Немачке пошто је после преокрета савладао Келн са 3:1.

Словеначки репрезентативац Тим Матавж повредио се на почетку утакмице, па је од 12. минута уместо њега у екипи Аугзбурга заиграо наш Никола Ђурђић.
Гости су повели по истеку 45. минута после јако лепе акције кроз средину коју је реализовао Рафаел ван дер Варт.

Резултат је поравнао Халил Алтинтоп почетком другог полувремена, а заслуге за тај гол иду и Ђурђићу. Он је био највиши после слободног ударца, али је нешто лошије главом захватио лопту и спустио је у петерац, што је Турчин лепо испратио па је закуцао лопту у мрежу.

Аугзбург је у вођство довео Бобадиља после асистенције Бабе у 62. минуту, а коначних 3:1 је поставио Верхег са беле тачке.

Вердер Бремен је декласирао на свом терену бундеслигашког дебитанта Падерборн са 4:0.

Мрежу Падерборна начео је Златко Јанузовић голом из слободног ударца, за шта је он и специјалиста, у 10. минуту.

Тим резултатом се и отишло на одмор, а на почетку другог полувремена су у два минута Селке и Бартелс решили питање победника. Коначан резутат постигао је Ајцичек у 80. минуту.

Бундеслига, 13. коло:
Петак:
Фрајбург - Штутгарт 1:4 (1:1)
(Дарида 42 - Харник 31,76, Груезо 52, Вернер 68)
Субота:
Шалке - Мајнц 4:1 (2:1)
(Хунтелар 9, 25, 61, Барнета 54 - Оказаки 44)
Бајер Леверкузен - Келн 5:1 (1:1)
(Белараби 26, 90, Чалханоглу 61, Дрмић 79, 88 - Леман 4 (пен))
Аугзбург - Хамбург 3:1 (0:1)
(Алтинтоп 50, Бобадиља 62, Верхег 70 (пен) - Ван дер Варт 45+1)
Херта - Бајерн Минхен 0:1 (0:1)
(Робен 27)
Вердер - Падерборн 4:0 (1:0)
(Јанузовић 10, Селке 48, Бертелс 50, Ајцичек 80)
18.30 Хофенхајм - Хановер
Недеља:
15.30 Волфсбург - Борусија Менхенгладбах
17.30 Ајнтрахт - Борусија Дортмунд

Коментари / 0

Оставите коментар