Kakva goleada u Bundesligi i to bez Bajerna!

Bajern iz Minhena nastavlja sa dominacijom u Bundesligi, a ovog puta je minimalnim rezultatom pobedio Hertu. Junaci ovog kola ipak su Klas Jan Huntelar iz Šalkea i Josip Drmić iz Bajer Leverkuzena, koji su sjajnim partijama doneli ubedljive pobede svojim ekipama.

Fudbal 29.11.2014 | 18:05
Kakva goleada u Bundesligi i to bez Bajerna!

Minhenski Bajern je u nemačkoj prestonici Berlinu opravdao ulogu favorita i savladao Hertu sa 1:0.

Gol odluke postigao je Arjen Roben lepim šutem sa 20-ak metara pošto mu je loptu odložio, ove sezone odlični Tomas Miler. Gol je ulepšao golman domaćih Tomas Kraft koji se ispružio koliko je mogao, čak i zakačio loptu, ali nije mogao i da joj promeni smer.

Do kraja utakmice su Bavarci dominirali na terenu, imali su loptu u posedu čak 72% vremena, ali mreža domaćina je mirovala.

Bajer Leverkuzen je došao do ubedljive pobede nad Kelnom na svom terenu (5:1), iako nije delovalo da će imati tako lak zadatak po početku utakmice.

Posle greške na samom početku meča golmana „aspirandžija” Bernda Lena, koji je skrivio jedanaesterac i dobio žuti karton, Keln je poveo preko Lemana, koji je bio sigurni izvođač najstrože kazne.

Bajer je ipak uspeo da dođe do preokreta, a prvi gol postigao je nakon još jedne greške čuvara mreže, ovog puta Kelnovog Horna, koji je loše intervenisao posle slobodnog udarca Čalkanoglua i spustio loptu na nogu Karima Belarabija, a on takve situacije ne promašuje.

Na 2:1 preokrenuo je Hakan Čaklanoglu golom iz slobodnog udarca.

Od 79. do 90. minuta razigrao se mladi Švajcarac Josip Drmić, koji je ovog leta došao u Leverkuzen kao najbolji strelac Nirnburga, ali je do sada imao manju minutažu.

Ovaj 22-godišnjak je u igru ušao u drugom poluvremenu, a u završnici je sa dva gola i asistencijom za Belarabija ponizio „jarčeve”.

Šalke leči rane posle ubedljivog poraza u Ligi šampiona od Čelsija (0:5), pa se zbog sve nemoći u tom meču ispraznio na nejakom Majncu (4:1).

Junak ekipe iz Gelzenkirhena je Klas Jan Huntelar, koji je tri puta savladao Kariusa.

Holanđanin je svoj prvi gol postigao u devetom minutu, na asistenciju Čupo-Motiga, a na 2:0 je povećao 16 minuta kasnije, pošto se odlično snašao posle lošeg šuta Mejera.

Okazaki je u finišu prvog poluvremena postigao gol i smanjio zaostatak Majnca, ali ubrzo je Barneta postigao lep gol sa distance, za koji je i asistenciju upisao Huntelar. U 61. minutu ponovo je tandem Čupo Moting-Huntelar bio odličan, pa je na semaforu pisalo 4:1.

Augzburg je vezao i četvrtu pobedu u šampionatu Nemačke pošto je posle preokreta savladao Keln sa 3:1.

Slovenački reprezentativac Tim Matavž povredio se na početku utakmice, pa je od 12. minuta umesto njega u ekipi Augzburga zaigrao naš Nikola Đurđić.
Gosti su poveli po isteku 45. minuta posle jako lepe akcije kroz sredinu koju je realizovao Rafael van der Vart.

Rezultat je poravnao Halil Altintop početkom drugog poluvremena, a zasluge za taj gol idu i Đurđiću. On je bio najviši posle slobodnog udarca, ali je nešto lošije glavom zahvatio loptu i spustio je u peterac, što je Turčin lepo ispratio pa je zakucao loptu u mrežu.

Augzburg je u vođstvo doveo Bobadilja posle asistencije Babe u 62. minutu, a konačnih 3:1 je postavio Verheg sa bele tačke.

Verder Bremen je deklasirao na svom terenu bundesligaškog debitanta Paderborn sa 4:0.

Mrežu Paderborna načeo je Zlatko Januzović golom iz slobodnog udarca, za šta je on i specijalista, u 10. minutu.

Tim rezultatom se i otišlo na odmor, a na početku drugog poluvremena su u dva minuta Selke i Bartels rešili pitanje pobednika. Konačan rezutat postigao je Ajciček u 80. minutu.

Bundesliga, 13. kolo:
Petak:
Frajburg - Štutgart 1:4 (1:1)
(Darida 42 - Harnik 31,76, Gruezo 52, Verner 68)
Subota:
Šalke - Majnc 4:1 (2:1)
(Huntelar 9, 25, 61, Barneta 54 - Okazaki 44)
Bajer Leverkuzen - Keln 5:1 (1:1)
(Belarabi 26, 90, Čalhanoglu 61, Drmić 79, 88 - Leman 4 (pen))
Augzburg - Hamburg 3:1 (0:1)
(Altintop 50, Bobadilja 62, Verheg 70 (pen) - Van der Vart 45+1)
Herta - Bajern Minhen 0:1 (0:1)
(Roben 27)
Verder - Paderborn 4:0 (1:0)
(Januzović 10, Selke 48, Bertels 50, Ajciček 80)
18.30 Hofenhajm - Hanover
Nedelja:
15.30 Volfsburg - Borusija Menhengladbah
17.30 Ajntraht - Borusija Dortmund

Komentari / 0

Ostavite komentar